NavMenu

Uručeni cerfifikati polaznicama seminara: "Savremeno komuniciranje s javnošću u cilju stvaranja modernih političkih snaga"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.03.2012. 13:02
Komentari
Podeli

Podjelom certifikata u subotu 24. marta je završen seminar "Savremeno komuniciranje s javnošću u cilju stvaranja modernih političkih snaga" koji se odvijao u prostorijama Nezavisnog univerziteta Banja Luka.

Učesnicama koje su uspješno savladale osnove odnosa s javnošću i medijskih nastupa certifikate su uručili Zoran Kalinić, predsjednik upravnog odbora Nezavisnog univerziteta Banja Luka i Spomenka Krunić, direktorica Gender centra - Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske, koji su polaznicama poželjeli puno uspjeha u daljem političkom angažmanu.

Polaznicama se obratila i Vesna Račić, direktorica agencije "Pro public" d.o.o., koja je polaznicama seminara poručila da su one moderna politička snaga, koja može poboljšati politički život u BiH.

Inače, seminar je održan 09.03., 10.03., 16.03., 17.03., 23.03. i 24.03.2012. godine, kada su polaznice imale priliku da odslušaju predavanja o temama: "Aktuelni politički trenutak u BiH" (Slobodan Nagradić), "Političko komuniciranje i politički marketing" (Doc. dr Milovan Milutinović), "Savremeno komuniciranje s javnošću" (Doc. dr Ljubomir Zuber), "Javna sfera i javno mnijenje" (Doc. dr Mladen Mirosavljević)...

Također, polaznice su imale priliku i da razgovoraju sa urednicom unutrašnje politike Nezavisnih novina, Vesnom Iliktarević, gdje su mogle da postave razna pitanja i dobiju odgovore o načinima komunikacije sa medijima, iskustvima žene iz medija sa političarkama kao sagovornicama i drugo.

Polaznice su imale priliku i da razgovovaraju sa istaknutim političarkama Dušankom Majkić, poslanicom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Radmilom Kocić, poslanicom u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje su prenijele svoja iskustva iz političkog i javnog života i dale savjete ženama koje žele da se aktivnije bave politikom.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Banja Luka, polaznicama je omogućeno da se upoznaju sa gradom Banja Luka i da posjete rafting stazu.

Po riječima polaznica, seminar će im uveliko olakšati njihov dalji angažman, prvenstveno u partijama iz kojih dolaze, ali i u kompletnom daljem političkom angažmanu.

Inače, seminar je proveden u organizaciji Nezavisnog univerziteta Banja Luka i agencije za odnose s javnošcu "Pro public" d.o.o., u saradnji sa Gender centrom - Centrom za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske koji je obezbijedio finansijsku podršku programa FIGAP (Finansijski mehanizam za implementaciju Gender akcionog plana BiH).

Cilj seminara je bio podstaći afirmaciju žena i potrebu ostvarivanja neprekidne borbe za poboljšanje njene pozicije u društvu kao ravnopravnog političkog subjekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.