NavMenu

Klasu produženi certifikati ISO i HACCP

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.03.2012. 07:56
Komentari
Podeli

Nakon uspješno provedenog kontrolnog audita u kompaniji Klas d.d. Sarajevo, internacionalna certifikacijska kuća TÜV produžila je ovom prehrambenom proizvođaču certifikate ISO 9001, HACCP I ISO 14001, na trogodišnji period.

Klas je među rijetkim domaćim kompanijama koje u svom proizvodnom procesu još od 1998. godine dosljedno primjenjuju odredbe i smjernice međunarodno priznatih certifikata upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, čime obezbjeđuje kvalitetnu, higijenski ispravnu i sigurnu hranu te upravlja procesima koji nemaju štetnih utjecaja na okolinu, saopćeno je iz Klas-a d.d. Sarajevo.

Navodi se da standarde upravljanja kvalitetom podržavaju i svjetski autoriteti kao što su FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

"Proizvodnja hrane je složen i izuzetno odgovoran proces, pa u svakoj fazi mora postojati strog nadzor i kontrola. Kvalitet proizvoda ne prepuštamo slučaju nego ga planirano osiguravamo dosljednim provođenjem ulazne, procesne i završne kontrole“, kazao je Sabahudin Šabanović, predstavnik rukovodstva za kvalitet u Klasu.

Veliki trgovački lanci, kojima je Klas dobavljač, u pojedinačnim kontrolama uvjerili su se, također, u strogu primjenu ISO zahtjeva i HAACP normi.

Svaki segment proizvodnog procesa, počev od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do same proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda, savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da zahvaljujući ISO i HACCP certifikatima, Klas uspješno izvozi proizvode u više od 20 zemalja svijeta.

Na tržištu Europske unije ovi standardi su zakonska obaveza.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.