Izvor: eKapija | Subota, 24.03.2012.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izložba djela mladih umjetnika nastalih u sklopu projekta "Prva samostalna" u Zvonu

U kafe-galeriji "Zvono" u nedjelju, 25. marta 2012. u 20h biće otvorena prva od četiri izložbe nastale u okviru projekta "Prva samostalna" u Zvonu. Projekat je pokrenulo Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnost "Zvono".

Na osnovu pristiglih radova na prvom konkursu izabrani su Saša Džino, student postdiplomskog studija na Odsijeku za grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu i Elma Hodžić, studentica postdiplomskog studija na Odsijeku za historiju umjetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Projekat "Prva samostalna" nastao je u namjeri da se mladim umjetnicima i historičarima umjetnosti omogući iskustvo pripreme, postavke i promocije vlastitog rada, uz podršku Udruženja "Zvono" što je nastavak tradicije započete 1979. godine kada je kafe-galerija "Zvono" bila jedino mjesto u kom su mladi umjetnici imali priliku izlagati.

"Svaka podrška mladim ljudima vrijedna je truda, a spoznaja koliko među tim mladim ima talentovanih, kreativnih i sposobnih adekvatna je kompenzacija za sva nezadovoljstva kojima smo okruženi. Od formalnog osnivanja Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti "Zvono" preko raspisivanja konkursa za učešće u projektu "Prva samostalna" u Zvonu do izbora prvih učesnika, prošlo je samo par mjeseci, a rezultati su već prisutni",kaže Aleksandar Saša Bukvić, osnivač udruženja "Zvono".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.