Izvor: eKapija | Utorak, 06.06.2006.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljamo Vam kompaniju "Grin Energy"

-

Kompanija GRIN ENERGY osnovana je od strane INTEGRAL INŽENJERINGA DOO iz Banja Luke i GRIMEX INTERNATIONAL VIENNA iz Beča, Austrija, a sa sjedištem u Sarajevu i poslovnicom u Banja Luci. Oba osnivača su renomirane firme koje svojom vitalnošću i poslovnim rezultatima na tržištu BiH i šire u regiji u posljednjih nekoliko godina ostvaruju značajan rast svog učešća na pomenutim tržištima.

Programsko opredjeljenje GRIMEX-a već duži niz godina sprovodi se kroz regionalnu saradnju koja se kontinuirano realizira preko svojih poduzeća u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji, te matičnoj kući u Beču. Sjedište GRIMEX INTERNATIONAL VIENNA je u Beču, u Austriji, a naročitu pažnju poklanja regionalnoj odnosno međususjedskoj saradnji. Austrija je odavno u svoju ekonomsku strategiju ugradila princip liberalizacije trgovine s neposrednim susjedima, a to je bio važan korak ka njenom bržem ekonomskom razvoju u vrijeme kada još nije bila punopravna članica EU.

Integral Inženjering d.o.o. iz Laktaša, je preduzeće u privatnoj svojini, osnovano 1989.g. Danas ga čini šest članica:

- Integral Inženjering d.o.o. Laktaši

- Integra Inženjering d.o.o. Banja Luka

- Institut za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka

- Vektor integra d.o.o. Sarajevo

- Fer-oill d.o.o. Brčko

- Ossa limited

Osnovna djelotnost članica Korporacije pokriva gotovo sve vrste radova u građevinarstvu, od izgradnje projektne dokumentacije i konsaltinga do izvođenja vrlo složenih objekata. Sa timom iskusnih inženjera i modernom opremom, prateći savremena dostignuća u nauci i tehnologiji. Znanje i iskustvo stečeno je radom i usavršavanjem na projektima širom bivše Jugoslavije, kao i na projektima u zemljama Bliskog Istoka, Afrike, Rusije i Amerike. Korporacija Integral Inženjering zvanično je dobila certifikat o uvođenju kontrole kvaliteta prema standardu ISO 9001-2000 i Q 9001-2000.

U duhu ovakvih opredjeljenja želimo da GRIN ENERGY iz Sarajeva ostvari strateški pomak i još značajnije prisustvo iz energetskog sektora, posebno sljedećih roba:

- nafta i naftni derivati

- bitumen i mazut

- mrki ugljen i petrokoks

- umjetna gnojiva i pesticidi

- energenti za potrebe prehrambene industrije i poljoprivrede

- drugi energetski i petrokemijski proizvodi po evropskim standardima

Posebno značajan segment programa iz oblasti energetike predstavlja i primjena solarne energije i plasman sunčanih toplinskih i fotonaponskih pretvornika kao i sistema za upotrebu drvenih peleta.

Kako je jedan od osnivača GRIN ENERGY-a, GRIMEX INTERNATIONAL VIENNA, generalni zastupnik za Jugoistočnu Evropu njemačkog proizvođača NAU koji proizvodi po najnovijoj tehnologiji opremu svjetskog kvaliteta za primjenu solarne energije, to je u BiH Grimex iz Beča ovlastio GRIN ENERGY za sprovođenje planiranih aktivnosti na ovom tržištu.

Cilj je da plasmanom kvalitetnih naftnih derivata i drugih roba iz energetskog sektora utičemo na snabdjevenost tim strateškim robama na tržišnom prostoru BiH. Naša roba iz sektora energetike pa i srodnih grana potiče iz poznatih i kvalitetnih svjetskih proizvodnji, čime pokazujemo da se i na ovo tržište i mogu i moraju plasirati robe izuzetne kvalitete i konkurentnih cijena.

Dosadašnja nastojanja oko realizacije izvoznih programa iz BiH bila su veoma skromna. Zato nam je poseban interes i zadatak da sa zainteresiranim proizvođačima u BiH, posebno iz sektora agrara i energetike sačinimo izvozne programe za nastup u zemlje EU, ali i u zemlje regije. Istovremeno pokazujemo vitalnost da promjene koje se događaju u određenim državama, posebno tamo gdje su naši osnivači, veoma brzo prihvatimo i adaptiramo se na nove tržišne uvjete.

No osnivači GRIN ENERGY-a, Integral Inženjering i Grimex International Vienna ozbiljno koncipiraju projekte iz sektora našeg poslovanja i stvaraju ozbiljne preduslove za ulaganje kapitala posebno u energetske programe koji mogu, dugoročno gledano osigurati kontinuirano prisustvo na ovom izuzetno potencijalnom i interesantnom tržištu.

Na kraju, naša je želja da sa postojećim partnerima stalno proširujemo saradnju, a sa novim parnerima uspostavimo što bolje odnose i čvrstu saradnju. Očekujemo da će nam se namjere na obostrano zadovoljstvo i ostvariti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.