NavMenu

Njemačka donirala deset čitača dokumenata i softver Graničnoj policiji BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.03.2012. 13:52
Komentari
Podeli

Direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu primio delegaciju Savezne Republike Njemačke, predvođenu ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u BiH, NJ. E. Ulrike Marijom Knotz i šefom Odjela za međunarodnu saradnju Savezne policije pri Saveznom ministarstvu unutarnjih poslova Njemačke, Rainerom Kannom.

Delegaciji prijateljske nam zemlje, Dumančić je prezentirao rezultate rada Granične policije BiH ostvarene tokom prošle godine, ujedno ih informišući i o aktuelnim projektima. Na radnom sastanku je razgovarano o izuzetnoj saradnji Granične policije BiH sa Saveznom policijom Njemačke, pri čemu je direktor Granične policije BiH istaknuo značaj bezrezervne podrške koju je Vlada SR Njemačke pružala ovoj policijskoj agenciji od njenog osnivanja.

Uz izraze zahvalnosti na srdačnoj dobrodošlici, ambasadorica Knotz i šef Kann istakli su spremnost njihove vlade da Graničnu policiju BiH i u perspektivi podrži u jačanju njenih operativnih kapaciteta.

Ovom prilikom ambasadorica Knotz je u ime Savezne policije Njemačke, Graničnoj policiji BiH donirala deset čitača dokumenata sa odgovarajućim softverom u vrijednosti od oko 47. 000 KM.

Ova donacija je realizirana u skladu sa "Planom mjera za saradnju između Savezne policije Njemačke i Granične policije BiH za 2012." kojeg su 31. januara 2012. godine u Berlinu potpisali direktor Dumančić i predsjednik Predsjedništva Savezne policije Njemačke, Matthias Seeger.

Plan mjera za saradnju između dva policijska tijela obuhvata niz mjera kojima je regulirano pokroviteljstvo Savezne policije Njemačke u opremi i obukama pripadnika Granične policije BiH u 2012. iz oblasti: rukovođenja, otkrivanja krivotvorenih dokumanata, zračne sigurnosti, analize rizika u vezi međunarodnog krijumčarenja osoba, gađanja i dr.

Od osnivanja Granične policije BiH, Vlada SR Njemačke je bh. policijskoj agenciji donirala opremu u vrijednosti više od 6,5 miliona KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.