Izvor: eKapija | Srijeda, 21.03.2012.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plesno veče "Prije 50 godina, između Tita i De Gaulle-a"

Nakon uspješno odigrane predstave "Des Cavernicoles aux Atomivores", kojom se pokazalo da se može na vrlo kreativne načine stjecati aktivno znanje i motivisati učenici, Francuska škola ponovo pokazuje netradicionalne metode poučavanja. Tim povodom, u petak, 23. marta sa početkom u 19 sati, biće održana prva kostimirana igranka, odnosno plesno veče pod nazivom "Prije 50 godina, između Tita i De Gaulle-a".

Riječ je o plesnoj večeri kojom se želi dočarati vrijeme poznatih ličnosti unazad pedeset godina. Podsjetićemo se na 1962. godinu kada su umrli Adolf Eichman, Marylin Monroe i William Faulkner, a rođeni su Jon Bon Jovi, Tom Cruise, Jodie Foster i Demi Moore, na dane kada je održavano evropsko atletsko prvenstvo u Beogradu, kada je Chubby Checker osmislio novi ples čudnog imena twist, na vrijeme kada se žurilo u kino da se pogleda prvi film o James Bondu. Također, podsjetićemo se na vrijeme kada je francuski general De Gaulle dao nezavisnost Alžiru, te kada je Tito osnovao Pokret nesvrstanih zemalja. Stoga, ne bi trebalo biti preteško pronaći inspiraciju i pripremiti zanimljive kostime. Najbolji kostimi će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Namjera Francuske škole ovako zanimljivim i razigranim događajem je da uključi i integriše roditelje u stvaranje kreativnog i motivirajućeg ambijenta za učenike.

Pored roditelja, dobrodošli su i prijatelji, i svi zainteresirani da se predstave svojim kostimom i pokušaju osvojiti neku od nagrada.

U Francuskoj školi poručuju da ne zaboravimo ponoviti korake za madison, twist, hully gully i svakako rock`n` roll.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.