NavMenu

Na Globalnom kongresu poduzetništva u Liverpulu RARS predstavila BiH

Izvor: eKapija Utorak, 20.03.2012. 09:50
Komentari
Podeli

Republička agencija za razvoj MSP (RARS) je, kao domaćin Globalne sedmice preduzetništva za Bosnu i Hercegovinu, učestvovala na zajedničkom Globalnom kongresu preduzetništva 2012, koji je održan u Liverpulu od 11-16. marta 2012. u organizaciji Kaufman fondacije. Predstavnica Republičke agencije za razvoj MSP i koordinatorica projekta Globalna sedmica preduzetništva, Katarina Babić Janković, prezentovala je aktivnosti koje su realizovane u RS i BiH u okviru ove manifestacije i učestvovala u razgovorima o globalnim projektima i planovima za aktivnosti u 2012. godini.

"Osim aktivnosti na lokalnom nivou (Takmičenje za najbolji poslovni plan `Ostvari svoju ideju`, Takmičenje za najbolji video spot o preduzetništvu, konferencija o preduzetništvu), RARS je u okviru protekle Globalne sedmice preduzetništva uspješno organizovao i tri globalne aktivnosti: Takmičenje za najbolju fotografiju o preduzetništvu `Dosegni zvijezde`, Startap vikend (Startup weekend) i Klintek open (Cleantech open) – Takmičenje za najbolju poslovnu ideju u oblasti čistih tehnologija. U aktivnostima je učestvovalo više od 500 mladih osoba, koje su partneri izuzetno pozitivno ocijenili", podsjetila je Babić Janković,

Kongres je održan u liverpulskoj areni i Kongresnom centru gdje je prisustvovalo oko 3000 delegata iz preko 120 zemalja domaćina, kao i mnogo preduzetnika, predstavnika uspješnih kompanija, lidera i mladih ljudi koji dijele istu strast prema dobrim idejama, inovacijama i namjerama da svoje snove pretvore u stvarnost. Na konferenciji su, između ostalih, govorili Richard Branson, osnivač Virgin Group, Mark Pirsk, britanski ministar za preduzetništvo, Jonathan Ortmans, predsjednik Globalnog preduzetničkog kongresa, kao i više od 40 drugih učesnika iz svijeta preduzetništva.

Kongres je ocijenjen veoma uspješnim. Domaćin kongresa naredne godine biće Brazil (Rio de Žaneiro).

Globalna sedmica preduzetništva predstavlja svjetsku inicijativu čiji je cilj promocija preduzetništva kod mladih osoba koja je za vrlo kratko vrijeme postala popularna u velikom broju zemalja na svih pet kontinenata. Održava se svake godine u trećoj sedmici novembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.