NavMenu

U Tuzli promovisan projekat Tuzla Natura "od sjemena do tanjura"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.03.2012. 07:41
Komentari
Podeli

Vodeći se procjenama o povećanoj potražnji prirodno uzgojene hrane, te potrebama bh. individualnih poljoprivrednih proizvođača, da svoje proizvode uspješnije plasiraju van granica BiH, u Tuzli je predstavljen projekt Tuzla Natura, čiji je idejni začetnik Pierre Bosshard.

Bosshard je poručio kako želi organizirati formiranje udruge putem koje bi individualni poljoprivredni proizvođači dobili adekvatno educiranje, smjernice i ostalu potrebnu pomoć, a sve kako bi prevazišli teškoće pojedinačne borbe za ekonomski opstanak.

Nakon video projekcije koja je održana u Dramar centru u Tuzli, Bosshard je pojasnio kako ekološki čista proizvodnja hrane nije nedostižan cilj, te je pozvao poljoprivredne proizvođače, ali i sve građane BiH da se zajedno s udrugom čije formiranje uskoro predstoji organiziraju u cilju davanja potpore domaćoj proizvodnji, a što je prijeka potreba ne samo proizvođača, nego i potrošača.

Kako je najavljeno, financijska sredstva potrebna za realiziranje projekta koji bi trebao osigurati stabilan izvoz prirodno uzgojene hrane iz BiH, osigurat će strani ali i domaći financijeri, koji žive u inozemstvu, a već su izrazili želju i spremnost da pomognu financijsku održivost jednog takvog projekta.

U video prilogu, uz ovaj tekst Bosshard je uputio javni poziv svim zainteresiranim pojedincima i instancama da svojim prijedlozima, sugestijama i pitanjima daju svoj doprinos projektu, koji u prvom redu favorizira - kupujmo domaće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.