NavMenu

Vlada RS-a za diferenciranu, ali ne i povećanje stope PDV-a za sve proizvode

Izvor: Fena Utorak, 13.03.2012. 12:31
Komentari
Podeli

Vlada Republike Srpske smatra da je dobar prijedlog da se uvede diferencirana stopa poreza na dodanu vrijednost (PDV) i to poveća na luksuznu robu, a smanji na osnovne životne namirnice, ali da nije dobro da se samo poveća sadašnja stopa PDV-a, kazao je danas entitetski premijer Aleksandar Džombić.

Ukoliko bude saglasnosti na Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje za uvođenje diferencirane stope PDV-a dat ćemo svoju saglasnost, navodi Džombić i podsjeća da je to Vlada RS-a predlagala i prije dvije tri godine.

Time bi se, kaže, omogućilo socijalno ugroženim kategorijama u RS-u da imaju jeftnije osnovne životne proizvode, a da onaj ko želi luksuz to će i da plati.

"Jasno je da svim budžetima trebaju dodatna sredstva, ali nije dobar način da se samo poveća stopa PDV-a jer ćemo time ugroziti standard građana BiH", rekao je Džombić u Skupštini RS-a.

Dodao je da bez saglasnosti entiteta neće biti povećanja stope PDV-a o čemu se mogu čuti neke najave, ali nema i zvaničnih inicijativa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.