Izvor: eKapija | Utorak, 06.03.2012.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Megatrend postao ekskluzivni distributer Netgear mrežne opreme

(Foto: b)

Pored svjetskih lidera kao što su IBM, HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Philips, Kingston, te preko 15 drugih vodećih brendova, Megatrend je potpisao ekskluzivni distributerski ugovor za Bosnu i Hercegovinu sa kompanijom Netgear.

Ugovor o suradnji između dvaju kompanija potpisan je krajem mjeseca februara/veljače, dok prodaja Netgear mrežne opreme počinje već od marta/ožujka.

Megatrend će u svojoj ponudi nuditi kompletan asortiman Netgear mrežne opreme, uključujući mrežna rješenja, rješenja za pohranu podataka, web sigurnost, rutere, switcheve i još mnogo toga.

Netgear je svjetski ponuđač tehnološki napredne, brendirane mrežne opreme od 1996. godine. Njihova misija je biti preferirani proizvođač inovativnih mrežnih rješenja za male kompanije i domaćinstva. Učinkovitost, Inovacije, Prisutnost, Kvaliteta – su vrijednosti na kojima počiva filozofija njihovog poslovanja.

Megatrend, osnovan 1996. godine, je danas jedna od vodećih kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga, kao i distribuciji vrhunske informatičke tehnologije na bosanskohercegovačkom tržištu. Kompanija je postala dio ASBIS Grupe od 15. aprila/travnja 2008. godine. Ovlašteni su distributer najznačajnijih svjetskih proizvođača kao što su HP, IBM, LENOVO, APPLE, TOSHIBA i DELL. Također je distributer EATON UPS sistema, HP i ZyXEL mrežne opreme, PHILIPS LCD TV i monitora, računarske periferije, INTEL, SEAGATE i KINGSTON komponenti, a za printing rješenja zastupnik renormiranog proizvođača XEROX.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.