Izvor: eKapija | Utorak, 06.03.2012.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Megatrend postao ekskluzivni distributer Netgear mrežne opreme

Pored svjetskih lidera kao što su IBM, HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Philips, Kingston, te preko 15 drugih vodećih brendova, Megatrend je potpisao ekskluzivni distributerski ugovor za Bosnu i Hercegovinu sa kompanijom Netgear.

Ugovor o suradnji između dvaju kompanija potpisan je krajem mjeseca februara/veljače, dok prodaja Netgear mrežne opreme počinje već od marta/ožujka.

Megatrend će u svojoj ponudi nuditi kompletan asortiman Netgear mrežne opreme, uključujući mrežna rješenja, rješenja za pohranu podataka, web sigurnost, rutere, switcheve i još mnogo toga.

Netgear je svjetski ponuđač tehnološki napredne, brendirane mrežne opreme od 1996. godine. Njihova misija je biti preferirani proizvođač inovativnih mrežnih rješenja za male kompanije i domaćinstva. Učinkovitost, Inovacije, Prisutnost, Kvaliteta – su vrijednosti na kojima počiva filozofija njihovog poslovanja.

Megatrend, osnovan 1996. godine, je danas jedna od vodećih kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga, kao i distribuciji vrhunske informatičke tehnologije na bosanskohercegovačkom tržištu. Kompanija je postala dio ASBIS Grupe od 15. aprila/travnja 2008. godine. Ovlašteni su distributer najznačajnijih svjetskih proizvođača kao što su HP, IBM, LENOVO, APPLE, TOSHIBA i DELL. Također je distributer EATON UPS sistema, HP i ZyXEL mrežne opreme, PHILIPS LCD TV i monitora, računarske periferije, INTEL, SEAGATE i KINGSTON komponenti, a za printing rješenja zastupnik renormiranog proizvođača XEROX.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.