Izvor: eKapija | Srijeda, 29.02.2012.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Blic TV sa više kanala u visokoj rezoluciji

(Foto: b)

U programsku šemu paketa televizijskih kanala u visokoj rezoluciji tzv. HD (High Definition) televizijskog paketa usluge digitalne blicTV uvrštena su još dva televizijska kanala u visokoj rezoluciji: Eurosport HD i Eurosport 2 HD kanal. Eurosport HD TV kanali omogućavaju gledanje najzanimljivijih događaja iz gotovo svih sportskih disciplina u izvanrednoj kvaliteti slike i zvuka.

U okviru HD paketa digitalne blicTV nalaze se i HD kanal National Geographic, HD Discovery, MyZen TV i Face TV HD. Iako je HD paket dodavanjem dva nova kanala sadržajno proširen, cijena HD paketa digitalne blicTV ostala je nepromijenjena.

Osim ovog paketa, u HD formatu nalaze se i kanali Arena Sporta 1, 2, 3 i 4.

Aneks d.o.o. Banja Luka prvi je telekomunikacioni operater koji je ponudio HD paket TV kanala još u februaru 2010. godine. Uvođenjem ovog paketa, Aneks je svojim korisnicima u odnosu na standardnu verziju kanala ponudio prenos TV sadržaja sa još boljom slikom i zvukom čime je praktično i uveo HD TV proizvod na bh. tržište telekomunikacija.

Korisnici digitalne blicTV HD paket mogu gledati zajedno sa osnovnim Digital Standard paketom u kojem se nalazi preko pedeset najgledanijih svjetskih, regionalnih (TV kanali sa područja Hrvatske, Srbije i BiH) i lokalnih TV kanala.

Uz osnovni paket, korisnici digitalne blicTV prvih mjesec dana dobijaju besplatno na korištenje i televizijske kanale koji se nalaze u Digital Premium paketu. U Digital Premium paketu nalazi se dvadesetak najpoznatijih obrazovnih, dokumentarnih, istorijskih, sportskih i muzičkih kanala.

Spisak svih kanala koji se nalaze u Digital Standard paketu, Digital Premium paketu i HD paketu možete pogledati na stranici www.blic.net, a dodatne informacije o usluzi blicTV kao i o ostalim blicnet uslugama možete dobiti i pozivom na broj 051 921 000.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.