NavMenu

AS GROUP uvela Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.02.2012. 14:51
Komentari
Podeli

Nakon što je početkom decembra prošle godine potpisan ugovor s domaćom IT kompanijom BBS d.o.o. iz Sarajeva o projektu implementacije Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem, Microsoft, AS GROUP i BBS su u četvrtak u Visokom prezentirali projekat koji predstavlja početak ove značajne saradnje tri kompanije.

Rusmir Hrvić, član Uprave AS Group kaže kako su godinu dana istraživali koja bi solucija bila najbolja za jedan složen sistem poslovanja kakav je u AS GROUP, kojeg sačinjavaju AS, Vispak, Kent, Napredak i Vemal, a koja će još više unaprijediti sinergiju koju stvaraju sve kompanije.

"Odlučili smo se za brand-name rješenje. Microsoft Dynamics NAV nam omogućava prije svega donošenje bitnih poslovnih odluka na vrijeme. Rješenje je mobilno, što znači da ga možemo koristiti sa bilo kojeg mjesta u svijetu gdje postoji pristup internetu, te istodobno smanjuje troškove operative. I, ono najbitnije, Microsoft Dynamics NAV je rješenje koje je u potpunosti u stanju pratiti desetogodišnji plan razvoja AS GROUP, koja u ovom trenutku zapošljava oko 900 radnika. S tim u vezi poželio bih cijelom timu koji radi na implementaciji ovog softverskog rješenja za upravljanje preduzećima, puno uspjeha", istakao je Hrvić.

Lejla Hadžiabdić, predstavnica Microsofta BiH je iskazala zadovoljstvo zbog činjenice što su saradnju uspostavile uspješne bh. kompanije.

"Drago nam je da je kompanija AS Group odlučila implementirati naše poslovno rješenje Microsoft Dynamics NAV. Ovim partnerstvom još jednom je potvrđena kvaliteta lokalnih IT eksperata koji putem najmodernijih tehnologija dodatno doprinose razvoju domaćih kompanija i unapređenju njihovih poslovnih procesa. U svijetu u kojem se neprestano dešavaju promjene, neophodno je da ih poslovni subjekti brže uočavaju kako bi prilagodili svoje poslovanje novom ambijentu", kaže Hadžiabdić, naglašavajući kako poslovne aplikacije trebaju imati ulogu pomoćnika koji prati trendove, olakšava donošenje odluka i proaktivno mijenja praksu kako bi osigurao uspješnost i konkurentnost vaše kompanije, a to je upravo ono što Microsoft Dynamics NAV i omogućava.

Elma Cigić, predstavnica kompanije Bosnies Business Systems (BBS) bh. informatičke kuća koja posluje 20. godina na našem tržištu naglašava kako se radi o pouzdanom i sigurnom rješenju, a BBS kao lokalni partner je na raspolaganju svim privrednicima u BiH.

Adis Hasaković, PR AS GROUP istakao je kako novo sistemsko rješenje olakšava poslovanje jer se odluke donose puno brže.

"Na ovaj način ne samo da štedimo vrijeme, mi štedimo i operativu i ovo je jedna investicija koja u samom startu puno obećava, jer se uklapa u naše planove da postanemo jedna od pet vodećih proizvođača konditorskih proizvoda jugoistočne Evrope", naglasio je Hasković.

Inače, Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Microsoft Business Solutions – Navision) je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda. Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti. Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis ..., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim.

E. Kokor

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.