NavMenu

Podržana inicijativa: Počinje rekonstrukcija stadiona Grbavica

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.02.2012. 08:00
Komentari
Podeli

Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo i Gradske uprave podržali inicijativu da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona Grbavica.

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže, da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona "Grbavica", a koju je podržao Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, jučer je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan sastanak, na kojem su prisustvovali ministar kulture i sporta FBiH Samir Kaplan, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočaji, predsjednik Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim, te predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo, saopšteno je iz opštine Novo Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo, na sastanku se, između ostalog osvrnuo na trenutno stanje u kojem se nalazi bosanskohercegovački sport, konstatovajući da glavnom gradu Bosne i Hercegovine nedostaje sportskih objekata, koji će svojim sadržajima omogućiti aktivnije bavljenje sportom, kao i stadion koji će zadovoljiti standarde FIFE i UEFE, odnosno međunarodne kriterije, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle održavati u Sarajevu.

Imajući to u vidu Općina Novo Sarajevo ulaže značajne napore da se stanje u oblasti sporta što više poboljša, te u tom smislu pored izgradnje sportske dvorane na Grbavici, postavljanjem vještačke trave na lokalitetu pomoćnog stadiona Grbavica, sanacije i rekonstrukcije reflektora na stadionu Grbavica i izgradnje većeg broja manjih sportskih igrališta, kao značajan resurs koji sada zbog stanja u kojem se nalazi stoji nedovoljno iskorišten, kao ideja je proistekla inicijativa da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona „Grbavica“.

"Inicijativa koju sam zajedno sa saradnicima pokrenuo, a koju je odmah podržao Ivica Osim ima samo jedan cilj, da u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravimo jedan funkcionalan stadion po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igradi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu", istakao je načelnik Koldžo, te dodao kako iza jednog ovakvog projekta od velikog značaja treba da stane i država, misleći na sve nivoe vlasti, Fudbalski savez, ali i FK Željezničar.

Predstavnici Vlade Federacije, Kantona Sarajevo, ali i Gradske uprave koji su prisustvovali sastanku, podržali su navedenu inicijativu, te se usaglasili da za idući sastanak sagledaju sve mogućnosti za implementaciju projekta i pripreme osnovne pravce djelovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.