NavMenu

Zaboravite na zimu: Otputujte u toplije krajeve

Izvor: eKapija Utorak, 07.02.2012. 13:38
Komentari
Podeli

Tko ne žudi za vrućinom i suncem u hladnom dobu godine? Za sve one koji zimske dane ne žele provesti drhtajući zbog niskih temperatura, ima i drugih varijanti – zašto ne bi otputovali u toplije krajeve kao što su Kuba, Dubai…

1. Angvila

Angvila je otok u Malim Antilima na Karibima istočno od Portorika i vrlo je ekskluzivno mjesto za odmor. Na tom ravnom otoku nalaze se najbolje plaže Kariba. Gurmanski restorani, pješčane plaže, tirkizno more, luksuzne vile, raskošni hoteli… i da dalje ne nabrajamo, sve u svemu Angvila je pravo mjesto za razbibrigu i zabavu.

2. Kuba

Kuba je kao stvorena za avanturiste. Hoteli na plažama, toplo more, kokteli, fantastična muzika gdje god se okrenete, najbolje cigare na svijetu, bogat noćni život i klubovi u kojima svira salsa ili jazz… Iako Kuba nudi puno više i ovo nabrojeno trebalo bi biti dovoljno da privuče mnoge.

3. Dominika

Dominika je mala država i otok u Karipskom moru, a ako želite iskusiti najdramatičnije krajolike Kariba onda ste na pravom mjestu. Unajmite đip obucite čizme i upustite se u istraživanje. Dominika ima i spektakularne plaže na sjevernoj obali, ali dosta su udaljene.

4. Maldivi

Maldivi – otočna država u Indijskom oceanu sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a njih 90 se koristi samo za turizam. Bijele pješčane plaže, tirkizno more, plave lagune, ronjenje, plivanje, fascinantna i jedinstvena priroda, eco-friendly luksuz-… sve to je jednom rječju fantastično! Pravi tropski raj!

5. Miami

Art-deco hoteli, feš restorani, barovi, noćni klubovi, kokteli… Za promjenu možete preskočiti plaže preko dana i umjesto toga krenuti pohoditi kafiće te naučiti nešto o art-decoarhitekturi. Ili jednostavno – dovoljno je reći da je izabran za najseksi grad u Sjedinjenim Državama.

6. Dubai

Gdje još možete u istom danu otići na grudanje i osjetiti vrelinu pijeska pod nogama? Na više od 6800 kvadrata, skijalište u Dubaiju je Disneyland za skijaše i one koji žele probati sve što jedan teren može ponuditi, a potom krenuti u shopping ili jednostavno lješkariti na suncu. Vrućina, besprijekorna ponuda dućana, hrane i restorana čine ga turističkom mekom i rajem za šopingholičare.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.