NavMenu

Usvojen prijedlog zakona o popisu stanovništva u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 01.02.2012. 15:18
Komentari
Podeli

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici podržao prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. Godine.

Prema ovom zakonu, popis će se provesti od 1. do 15. aprila 2013. godine, prema stanju na dan 31. marta 2013. godine u 24.00 sata (ponoć), što se smatra referentnim datumom popisa.

S obzirom na to da je Dom naroda ovaj zakon usvojio u različitom tekstu u odnosu na Predstavnički dom bit će potrebno obaviti usaglašavanje između domova. Predstavnički dom državnog parlamenta prijedog ovog zakona usvojio je u prošlom sazivu. Prijedlog zakona koji je danas usvojio Dom naroda ne sadrži "famozni" član 48. koji je i u prošlom sazivu državnog parlamenta bio "kamen spoticanja", a koji je, nakon što je krajem prošle godine postignut dogovor lidera šest stranaka, u nadležnoj parlamentarnoj komisiji usvajanjem amandmana na predloženi zakon "brisan".

Ovim članom, kojem su se protivili srpski delegati, bilo je definirano da će "primjena podataka o etničkoj strukturi stanovništva prema popisu stanovništva iz 1991. godine važiti i nakon okončanja ovog popisa za formiranje vlasti na svim nivoima u BiH, sve do potpunog provođenja Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.