NavMenu

Cinema City: Svjetska premijera novog SF trilera "Kronike"

Izvor: eKapija Srijeda, 01.02.2012. 09:29
Komentari
Podeli

U prvoj filmskoj sedmici februara multiplex Cinema City repertoar okreće starijim generacijama gledatelja sa Svjetskom premijerom novog SF trilera te otvorenjem trenutno najgledanije romantične akcione komedije sa američkih kino blagajni.

Program Cinema City od 02. februara predvodi SF triler "Kronike" (Chronicle). U pitanju je vrlo neobični filmski poduhvat mladog američkog autora Josha Tranka, tvorca akcione TV serije "Zona ubistva" iz 2007. godine. Film koji je slobodno baziran na kultnom stripu izdavačke kuće Found Footage govori o tome šta se sve može desiti kad nadnaravne super moći dobiju oni koji se sa njima ne mogu nositi, a ovaj put to su trojica tinejdžera koje na velikom ekranu oživljavaju Dane DeHaan, početnik do sada viđen u popularnoj TV seriji "True Blood", Australijanac Alex Russell te mladi afroamerički TV Star Michael Kelly, koji se svoj glumački talenat dokazao u hit TV serijama "The Wire" i "Friday Night Lights".

Radnja filma vrti se oko tri prijatelja koji dobiju telekinetičke moći nakon što otkriju misteriozni predmet na zemlji. Kada jedan od prijatelja, koji je bio žrtva tinejdžerskog nasilja, počne koristiti moći u zle svrhe, ostala dvojica pokušaće ga zaustaviti. Film je počeo kao mali projekat ali je okrenuo pažnju javnosti u proteklih nekoliko sedmica toliko da studio 20th Century Fox očekuje velike rezultate na kino blagjanama a ljubitelji žanra mogu ovaj film pogledati u Cinema City paralelno sa otvaranjem na američkim kino blagajnama.

Sa druge strane, posebno za pripadnice ljepšeg spola multiplex Cinema City od 02. februara na repertoar donosi pravu poslasticu u vidu romantične akcione komedije "Sve za Lovu" (One for the Money). U pitanju je visokoprofilna ekranizacija originalne bestseller knjige američke spisateljice Janet Evanovich koja je od izdanja 1994. godine preko 180 sedmica boravila na bestseller listi New York Times i proizvela čak 18 literarnih nastavaka, a koja se proteklog vikenda u vrlo jakoj konkurenciji otvorila na trećem mjestu američke top liste sa trodnevnom zaradom od preko 11 miliona dolara.

U filmu koji autorski potpisuje mlada američka autorka Julie Anne Robinson, koja je između ostalog radila i hit TV serije "Uvod u anatomiju", i "Privatna praksa" naslovnu junakinju Stephanie Plum na velikom ekranu oživljava prelijepa Katherine Heigl, koja se u posljednjih par godina etablirala kao jedna od najvećih zvijezda žanra nakon uloga u hitovima "Gola istina", "Ubice", "Kad te ljubav pronađe" i "Sretna nova godina".

Ovaj put veliki ekran dijeli sa Irskim glumcem Jasonom O`Harom, kojeg od nedavno gledamo u hit TV Seriji "Terra Nova" te mladim afroameričkim ljepotanom Danielom Sunjatom sa kojim je mali ekran već dijelila u TV seriji "Uvod u anatomiju".

Heigl u filmu igra nezaposlena i nedavno razvedena Stephanie Plum nakon duže potrage dobije posao u firmi njene rođake koja lovi odbjegle kriminalce za novac. Njen prvi ozbiljni zadatak stavlja je na trag traženog lokalnog policajca sa kojim je bila romantično vezana u prošlosti te će njih dvoje proći razne urbesne i opasne avanture...

Cinema City već naredne sedmice 09. februara najavljuje novu Svjetsku premijeru i to akcionog trilera "Sigurna kuća" u kojem veliki ekran dijele najveći afroamerički glumac Holivuda i dvostruki dobitnik Oskara Denzel Washington te kanadski ljepotan Ryan Reynolds koga smo nedavno gledali u SF spektalu "Green Lantern".

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije oko aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.