NavMenu

Medicinska elektronika usvaja novi model prodaje: Jedan dio radnika postaje tehnološki višak?

Izvor: eKapija Utorak, 31.01.2012. 09:20
Komentari
Podeli

Na četvrtoj licitaciji imovine banjalučkog preduzeća Medicinska elektronika nije se pojavio niti jedan kupac, potvrdio je za eKapiju stečajni upravnik Lazo Tomić.

Naredni korak je usvajanje novog modela prodaje, koji predviđa dodatne olakšice za potencijalne investitore. Kupac bi, kako saznajemo, bio oslobođen obaveze da preduzme manji broj radnika od ukupno 35, koji bi bili proglašeni tehnološkim višakom.

Novi uslovi prodaje podrazumijevaju i smanjenje najniže cijene za sva tri objekta u sklopu Elektronike. Trenutna cijena po kojoj se prodaje imovina ovog preduzeća jeste pet miliona KM za objekat A i B koji se prodaju kao jedna nedjeljiva cjelina, te 3,2 miliona KM za objekat C koji se zasebno prodaje.

"Svi koji su se u neformalnim razgovorima interesirali za kupovinu imovine, od Vlade Republike Srpske do jedne danske klinike, čekaju povoljniju cijenu. U zadnjoj licitaciji, sve su naznake bile da ćemo uspjeti prodati makar objekat C, odnosno Centar za medicinska istraživanja, no to se nije desilo", kazao je Tomić.

Medicinska elektronika pod stečaj je otišla u junu 2010. godine, a ukupna potraživanja, priznata i nepriznata, iznose oko 20 miliona KM.

N.V.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.