NavMenu

Izvršena kontrola 154 kladionica: Zatvoreno 15 objekata

Izvor: eKapija Petak, 27.01.2012. 08:55
Komentari
Podeli

U kontrolama zakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem, koje su započete 25. 1. 2012. godine inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su 154 inspekcijska nadzora u sjedištu pravnih lica priređivača igara na sreću klađenjem i u uplatnim mjestima, saopćila je Porezna uprava FBiH.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja, evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima, zapošljavanje radnika u skladu sa Zakonom o radu i rad bez odobrenja nadležnog organa.

U 15 slučajeva izvršeno je pečaćenje objekata, a gdje je to bilo moguće zapečaćena je oprema u posebnim prostorijama.

Razlog su utvrđene nepravilnosti: zapošljavanje 12 neprijavljenih radnika i korištenje opreme za priređvađivanje igra na sreću kao što su bingo, utrke pasa, priređivanje igara na sreću putem interneta, te klađenje putem aparata za koje nije postojalo odobrenje Federalnog ministarstva finansija, odnosno nisu odobrena pravilima igre.

Kod pravnog lica priređivača igara na sreću klađenjem "Milenij" d.o.o. Mostar zapečaćena su 3 uplatna mjesta, "Derby bet shop" d.o.o. Mostar 4 uplatna mjesta , "Wiliams" kladionice d.o.o. Široki Brijeg, 5, a kod Remi sportske kladionice zapečaćena su 3 uplatna mjesta.

Porezna uprava podsjeća da je prema Zakonu o igrama na sreću u Federaciji BiH zabranjeno priređivanje igara na sreću putem interneta.

S obzirom da je upravni postupak u toku Porezna uprava FBiH će u skladu sa zakonom izdati zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka sudu za sve utvrđene nepravilnosti.

Porezna uprava FBiH će nastaviti sa kontrolom zakonitosti poslovanja ostalih priređivača igara na sreću klađenjem u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, Zakonom o igrama na sreću i ostalim poreznim zakonima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.