NavMenu

Konzum razmišlja o pokretanju vlastite modne linije

Izvor: Lider poslovni tjednik Petak, 27.01.2012. 08:28
Komentari
Podeli

"Konzum intenzivno razmišlja da krene u razvoj svoje modne linije, ili samostalno ili uz komercijalne odnose sa hrvatskim trgovcima na način da prodajemo njihovu robu", rekao je Marko Jazić, direktor sektora neprehrane Konzuma na jučerašnjem stručno-znanstvenom skupu u organizaciji Tekstilno-tehnološkog fakulteta, piše Lider Press.

Što se tiče cjelokupne modne linije naglasio je kako to izuzetno komplicirano razviti, jer je važno pogoditi nekoliko faktora kako bi se zainteresiralo kupce, a to su kvaliteta, veličina i trend - odnosno boje i materijali. No tu je i svijetli primjer britanskog trgovačkog diva Tesco-a koji je odlučio sam ući u stvaranje svog modnog branda odjeće, te godišnje na takvoj ponudi zarađuje preko 2 milijuna eura, a u budućnosti se vidi kao izravni konkurent trogovinama poput H&M i Zare.

"Nama je najčešći potrošač žena između 30 i 45 godina, pa bi tako pri eventualnom razvijanju našeg modnog brenda, radili klasičniji fashion koji bi zadovoljio populaciju koja kod nas kupuje. Također, primjetili smo da obuća ima vrlo dobru prodaju u supermarketima, što nas je malo i iznenadilo" , kaže Jazić za Lider.

Za njihov već postojeći brend K home koji obuhvaća ručnike, stolnjake i slično, kako je rekao Jazić, zbog nedostatka dominantnih igrača u Hrvatskoj, proizvodnju su preselilu u Kinu, Indiju, Pakistan i Bangladeš. Na istom tržištu bi najvjerojatno radili i proizvodnju modne marke.

"Imamo velikog partnera u tvornici čarapa Jadran, od kojih kupujemo proizvode, no surađujemo i na način da oni proizvode za našu privatnu marku K style, jednako kao i tvrtka Neda Senj. Radi se o osnovnim komadima odjeće, poput čarapica, majčica i potkušulja", kaže Jazić.

S rastom formata trgovina unutar njih obogaćuje se i ponuda neprehrambenih kategorija, pa tako i ponude odjevnog tekstila, obuće i galanterije. Konzum je to odlučio iskoristiti i pružiti adekvatnu ponudu kupcima, naglasio je Jazić. Mađarski hipermarketi se prostiru na čak 15 000 kvadratnih metara. Takav format prehrambene prodavaonice smatra se ključnim nositeljem moderne trgovine, te izvrsnim alatom za privlačenje novih kupaca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.