Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.01.2012.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljen program za 10. jubilarni PRO.PR Kongres u Mariboru

(Foto: b)

Jučer je u gradskoj vijećnici Maribor predstavljen program 10. jubilarne međunarodne konferencije za odnose s javnošću - PRO.PR, koja će se održati od 21. – 24. marta u Mariboru.

Konferenciju organizuje agencija Apriori komunikacije koja, između ostalog, svoje urede ima i u Dohi, Katar.

Među brojnim predavačima na konferenciji posebno se ističu Alex Aiken, općina Wesminster iz Londona, prof. dr. Don W. Stacks sa Sveučilšta u Miami-u, koji sudjeluje već drugu godinu za redom,. Carlos Dias iz agencije Lector Globala- Buenos Aires i Cathie Burton iz Vijeća Europe, a svoje prvo ekskluzivno predavanje imat će ove godine Edin Fočić iz Al Jazeera Balkans. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pored Fočića i Nađa Lutvikadić - Fočo iz BH Telecoma.

Povodom desete godišnjice konferencije, utemeljena je nagrada "PRO.PR Awards" koju će za svoj doprinos na području komuniciranja u Bosni i Hercegovini primiti dr.sc. Zoran Tomić, te prof. dr.Mladen Mirosavljević.

Posebna nagrada "Vision City" biti će uručena gradonačelniku grada Maribora Francu Kangleru, kao i nagrada "Vision Manager" koju će primiti predsjednik uprave BTC d.d. Joža Mermal.

Konferencija PRO.PR djeluje već deset godina u partnerstvu sa slovenskom agencijom za praćenje medija Press Clipping, a ove godine konferenciju podupiru i IPRA, te Turistička zajednica Maribor.

Za sve ostale informacije o konferenciji posjetite službenu web stranicu www.pro-pr.com .

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.