NavMenu

S riječi na djela: Općina Cazin postaje energetski učinkovit grad

Izvor: eKapija Srijeda, 18.01.2012. 10:50
Komentari
Podeli

Općina Cazin je početkom ove godine uz partnerstvo sa UG "Nešto više" iz Sarajeva započela aktivnosti na projektu "Unapređenje sistema centralnog grijanja zgrade općine Cazin" kojim će se izvršiti zamjena peći za centralno grijanje, koja koristi lož ulje, sa peći koja kao gorivo koristi bio-masu (pelet), potvrdio je za ekapija.ba Suad Rošić, koordinator razvojnog tima Općine Cazin.

Finansijska vrijednost ovog projekta je 70.000 KM, a finansirati će se jednakim učešćem finansijskih sredstva Općine Cazin i UNDP-a BiH u okviru Programa MDG-F (Zaštita životne sredine i klimatske promjene).

"Općina Cazin je izradila i projektnu dokumentaciju za projekat `Unapređenja energetske efikasnosti gradske sportske dvorane` koji je jedan od vrlo prioritetnih projekata, a za kojeg će se također tražiti i potencijalna donatorska sredstva", kaže Rošić, naglašavajući kako Općina ima usvojen i Strateški plan za vode, zaštitu okoliša i komunalnu djelatnost, a na prethodnoj 28. sjednici Općinskog vijeća Općine Cazin usvojen je Nacrt Lokalnog ekološkog akcionog plana LEAP za period od 2012-2017. godine, koji će nakon provedene javne rasprave biti upućen i na konačno usvajanje.

Jedan od preduslova za bolje upravljanje energijom i zaštitu okoliša je pojašnjava Rošić i usvajanje zakonske regulative i usaglašenih strateških i operativnih planova.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.