NavMenu

Uskoro tender za korištenje poljoprivrednog zemljišta u Derventi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.01.2012. 11:02
Komentari
Podeli

U cilju obavljanja ratarsko-stočarske proizvodnje, odlukom Vlade RS Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uskoro bi trebao raspisati javni poziva za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opšine Derventa.

Javni poziv kako je predviđeno Odlukom Vlade RS iz decembra 2011. godine trebao bi biti otvoren 30 dana od dana objave, a postupak utvrđivanja najpovoljnijih ponuda za dodjelu koncesije izvršit će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u skladu sa Zakonom o koncesijama, podzakonskim aktima u ovoj oblasti, dokumentom o politici za dodjelu koncesija i kriterijima iz javnog poziva.

Ukupna površina zemljišta koja će biti predmet javnog poziva iznosi 842,8653 ha, gdje će u periodu od pet godina biti urađena revitalizacija zapuštenog zemljišta i uspostavljena proizvodnja na cjelokupnoj površini. Također, planirano je i da povećanje stočnog fonda sukcesivno pratiti povećanje sjetvene površine.

Prema Studiji ekonomske opravdanosti za korištenje poljoprivrednog zemljišta u svojini RS, visina investicionih ulaganja i troškovi koncesionog projekta iznose 2.802.054,00 KM, a očekivani bruto prihod od ratarsko-stočarske proizvodnje iznosi 2.986.200,00 KM.

"Rok trajanja koncesije uključujući planirani rok otpočinjanja i završetka investicija je 15 godina, uz mogućnost produženja u skladu sa Zakonom o koncesijama", stoji u Odluci Vlade RS.

(E. Ko.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.