NavMenu

Livno: Poslodavci podnijeli zahtjev za prijem 60 mladih ljudi na posao

Izvor: Večernji list Četvrtak, 12.01.2012. 08:51
Komentari
Podeli

Na natječaj za zapošljavanje 12 pripravnika/vježbenika, po šest s visokom i višom stručnom spremom, koji je županijski Zavod za zapošljavanje HBŽ-a raspisao u rujnu mjesecu prošle godine, javio se veliki broj poslodavaca koji su podnijeli zahtjev za prijam 60 mladih ljudi. Kazao nam je to ravnatelj Zavoda Ante Omazić kao i to da se već u startu javio problem kako i na koji način odrediti kojih to 12 ‘zaslužuje’ da dobije šansu za odrađivanje pripravničkog staža.

Budući da i Vlada HBŽ-a svake godine daje šansu mladim ljudima za odrađivanje pripravničkog staža, u Zavodu su odlučili pričekati par mjeseci te omogućiti prijem svih aplikanata, istaknuo je naš sugovornik te dodao da je načelan dogovor o tome već postignut, a Vlada HBŽ-a prije mjesec i pol dana ga je usvojila i obvezala se pomoći pri zapošljavanju pripravnika.

Neusvajanje proračuna za 2012. malo je zakočilo cijeli proces, ali ipak Omazić se nada kako će i to skoro biti riješeno te da bi već početkom veljače u Zavodu mogli pristupiti potpisivanju ugovora sa zainteresiranim poslodavcima.

Također je istaknuo da su za plaće i doprinose 60 pripravnika koji će 12 mjeseci odrađivati pripravnički staž u županijskim tijelima, javnim poduzećima i ustanovama, u županijskom proračunu predviđena sredstva u iznosu od 396.000 KM. Inače, u HBŽ-u se i u 2010., 2009. i 2008. također izišlo u susret svim mladim ljudima koji su željeli odraditi pripravnički staž, tako da ne bi trebalo biti problema ni sada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.