Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 11.01.2012.| 07:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trgovci kriju cijene proizvoda

(Foto: b)

Tržišni inspektori RS u prošloj godini izvršili su preko 5.000 kontrola cijena u trgovinama i marketima širom RS, tokom kojih je u čak 600 slučajeva utvrđen neki oblik prekršaja.

Ovakvi podaci Inspektorata RS pokazuju da je svaka osma kontrola cijena u trgovinama RS ukazala na nepravilnosti.

Borka Surtov, glavni tržišni inspektor u RS, kazala je da se najveći broj nepravilnosti odnosi na to da trgovci nisu na vidno mjesto istakli cijenu proizvoda koji se prodaje.

"U nešto manjoj mjeri prekršaji su se odnosili na oblast formiranja cijena, te zbog zadržavanja cijene iako je marža na proizvode snižena", rekla je Surtov.

Ona je dodala da su inspektori u zavisnosti od stepena povrede propisa rješenjem nalagali otklanjanje nedostataka ili izdavali prekršajne naloge.

"Predmet kontrole bile su prodavnice mješovite robe na veliko i malo, tekstila i konfekcije, pekare, mesnice, zlatare, diskonti pića i druge radnje", ukazala je Surtov.

Iz Inspektorata RS objašnjavaju da u slučajevima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u oblasti kontrole cijena inspektori na terenu mogu izdati prekršajni nalog, ali samo na iznos najniže propisane kazne, odnosno kaznu na iznos od 500 KM.

Zakonom o regulisanju cijena u RS, u zavisnosti od nivoa povrede propisa, definisane su kazne od 500 do 20.000 KM, ali se samo u slučaju da neki prekršaj ovog tipa postane predmet sudskog spora mogu izreći više kazne.

Borka Surtov je pojasnila da se na opciju sudskog odlučivanja kod ove vrste prekršaja ide kada vlasnici trgovina ne prihvataju da su napravili prekršaj ili ukoliko inspektor smatra da najniža kazna nije adekvatna počinjenom prekršaju.

Dragovan Petrović, sekretar Pokreta potrošača RS, kaže da, iako se najveći broj uočenih prekršaja inspekcije odnosi na nepravilno istaknute cijene, daleko značajniji problem predstavlja činjenica da i dalje postoje proizvodi koji nemaju deklaraciju na nekom od jezika koji se govore u BiH.

"Trgovci, takođe, moraju početi poštovati potrošača i postati svjesni toga da su oni ti koji njima donose dobit, da načinom svog rada treba da se bore za njih i pokušati ih što više vezati za svoju trgovinu. Veliki broj trgovaca nije edukovan i zbog toga ne znaju neke od osnovnih postulata trgovine", rekao je Petrović.

On je dodao da će novi Zakon o zaštiti potrošača RS, koji je stupio na snagu krajem prethodne godine, u većoj mjeri doprinijeti stvaranju boljeg odnosa između potrošača i trgovaca.

"Ovim zakonom, između ostalog, planirano je formiranje posebnog arbitražnog tijela pri Privrednoj komori RS, koje će rješavati sporove između trgovaca i potrošača, bez miješanja suda", rekao je Petrović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE