NavMenu

Još 200 dana: Zastava Olimpijskih igara ispred Britanske ambasade u Sarajevu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.01.2012. 16:32
Komentari
Podeli

Obilježavajući 200 dana do najveće predstave na svijetu – Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2012. godine, Britanska ambasada je danas podigla zastavu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine ispred svojih prostorija u Sarajevu.

Vijorenje ove zastave ima posebno značenje ovdje u olimpijskom gradu Sarajevu, podsjećajući na duh Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Mnogi građani Velike Britanije dobro se sjećaju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, i to ne samo zbog uspjeha klizača Jane Torville i Christopher Deana.

U svojoj novogodišnjoj poruci britanski ministar vanjskih poslova William Hague je rekao da biti biti domaćin olimpijskih i paraolimpijskih igara je posebna čast i s ponosom će poželjeti dobrodošlicu u London gostima iz cijelog svijeta.

"Ovo nije samo slavlje Londona i u Londonu; u danima i sedmicama prije Igara, građani širom Britanije će novim prijateljima iz cijelog svijeta poželjeti dobrodošlicu u srce njihovih zajednica dok će se sportisti svijeta smještati u svoje kampove za trening postavljene širom zemlje. Najznačajnije je dugoročno naslijeđe Igara - kontakti i prijateljstva između naših gradova i nacija koje dočekujemo", dodao je Hague.

Zastava Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine će se podići ispred ambasade na određene datume tokom ove godine, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.