NavMenu

Nova usluga agencije za nekretnine PROSTOR: Posredovanje u realizaciji hipotekarnih kredita

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.01.2012. 08:42
Komentari
Podeli

Agencija za nekretnine PROSTOR uvela je novu uslugu, posredovanje u realizaciji hipotekarnih kredita, putem koje pomaže klijentima da na brži i jednostavniji način dođu do kredita.

Agenti PROSTOR-a su obučeni i ovlašteni od odabranih banka, da pruže sve potrebne informacije kupcima nekretnina, od toga koju dokumentaciju trebaju prikupiti kada apliciraju za stambeni kredit do informacija koja banka trenutno nudi najpovoljnije kamatne stope.

"Nova usluga realizira se u saradnji sa vodećim bankama u BiH koje, u ovom slučaju, pružaju usluge finansiranja. Na ovaj način imamo mogućnost da klijentu za kupovinu nekretnine, na jednom mjestu pružimo informacije o svim mogućnostima kreditiranja, visinama kamatnih stopa, troškovima i rokovima, organizujemo pripremu kreditne dokumentacije,te samim tim maksimalno pojednostavimo i ubrzamo cjelokupni proces do konačnog odobravanja kredita. Važno je napomenuti da je ova usluga za korisnike kredita u potpunosti besplatna bilo da kupuju nekretninu iz ponude agencije PROSTOR ili na drugi način", ističe Maho Taso, direktor PROSTOR-a.

Ova usluga uglavnom je namijenjena fizičkim licima koja se odluče za kupovinu stana, kuće ili zemljišta, no posredovanje pri dodjeli kredita dostupno je i kompanijama.

Agencija PROSTOR jedna je od vodećih kompanija za savjetovanje i posredovanje pri prodaji i iznamljivanju nekretnina u našoj zemlji. Djelokrug njhovog poslovanja se proteže od zastupnja pri prometovanju individualnih nekretnina do cjelokupne organizacije, marketinga i prodaje stambenih i poslovnih kompleksa. Agenciju je 2007. godine osnovala grupa povratnika iz Norveške i princip rada je u cijelosti koncipiran po uzoru na najuspješnije agencija za nekretnine u Skandinaviji. U Bosni i Hercegovini otvorili su do sada četiri poslovnice, sa planom za dalje širenje a u dosadašnjem poslovanju mogu se pohvaliti velikim brojem uspješno realiziranih transakcija i zadovoljnih klijenata.

N. Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.