NavMenu

Ministarstvo prosvjete i kulture RS: Sedam poziva za sufinasiranje kulturnih programa

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.01.2012. 11:37
Komentari
Podeli

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je sedam poziva za sufinansiranje programa iz kulture na koje će zainteresovani moći aplicirati do 20. februara.

Javni konkurs odnose se na: sufinansiranje izložbi i manifestacija iz likovne i primijenjene umjetnosti, vizuelne i multimedijalne vizuelne umjetnosti, sufinansiranje projekata pozorišnih manifestacija (festivala), sufinansiranje projekata pozorišne produkcije, sufinansiranje projekata iz muzičke i muzičko-scenske djelatnosti, sufinansiranje kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, sufinansiranje književnih manifestacija, sufinanciranje projekata književno-umjetničkog stvaralaštva u oblasti izdavačke djelatnosti.

Prispjele prijave po javnom pozivu razmatrat će stručne komisije, koje će i odlučivati o pojedinim projektima.

Inače, prošle godine je podneseno 386 zahtjeva za sufinansiranje, dok je Ministarstvo podržalo 160 projekata.

Među aktivnostima iz kulture za ovu godinu, Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture nedavno je najavio i konkurse za filmske festivale i za predstavljanje kulture u Evropi i svijetu. (E. Ko.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.