NavMenu

Zvornik: Za Jadransku ulicu dodatnih 45.000 KM

Izvor: Fokus Utorak, 03.01.2012. 12:51
Komentari
Podeli

Opština Zvornik prihvatila je prijedlog Nadzornog organa, izvođača radova i stručnih lica na projektu "Rekonstrukcija gradskih ulica", da se pored predviđenih radova završi i rekonstrukcija Jadranske ulice, koja povezuje Ulicu patrijarha Pavla i Vuka Karadžića. Za navedene radove biće potrebno izdvojiti dodatnih 45.000 KM. Direktor preduzeća "Zvornikputevi", Jelenko Vasić, kaže će i u ovoj ulici biti zamijenjena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, nakon čega će se raditi zagrtanje zemljišta i postavljanje novog asfalta i trotoara, piše Fokus.

"Vrijednost radova iznosi 45.000 KM i u zavisnosti od vremenskih prilika trajaće oko 30 dana. Odluka o rekonstrukciji ove ulice donesena je nakon dogovora sa načelnikom opštine Zvornik, radi poboljšanja kompetne kanalizacione i vodovodne mreže. Radove na zamjeni instalacija obavljaće "Buk promet" iz Bijeljine, dok će radove na njenom asfaltiranju izvesti "Zvornikputevi"", rekao je Vasić.

Stručni savjetnik u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, Petar Maksimović, kaže da se morala raditi renokstrukcija i ove ulice, jer su postojeće instalacije koje su promijenjene s duplo većim promjerom cijevi od postojećih u Jadarskoj, zbog čega se mora obaviti i njena rekonstrukcija, odnosno zamjena svih podzemnih instalacija.

"Na ovaj način u ovom dijelu grada biće završena zamjena instalacija u svim ulicama. Što se tiče finansiranja prvo ćemo se obratiti Vladi RS koja je dala dio novca za cijeli projekat, a ako ne dobijemo sredstva onda će ih obezbijediti Opština Zvornik", zaključio je Maksimović.

Prema potpisanom ugovoru sa "Zvornikputevima", koji su nosioci projekta, vrijednost radova za rekonstruciju gradskih ulica u Zvorniku je bila 3.238.116 KM, a zbog radova u Jadarskoj ulici vrijednost ukupnih radova biće povećana za dodatnih 45.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.