Izvor: eKapija | Subota, 31.12.2011.| 08:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova filmska godina u Cinema City: Mupetti od 5.januara

(Foto: b)

Sarajevski multiplex Cinema City nakon vrlo uspješne 2011.godine u kojoj je preko 120 filmova od čega 30 u Svjetskim premijerama vidjelo oko 300.000 ljubitelja sedme umjetnosti iz glavnog grada BiH započinje novu filmsku godinu sa otvaranjem dva nova aktuelna dječija hita u okviru promotive akcije Zimske čarolije 2012.

Program multiplexa od 05. januara predvodi porodična komedija „Mupetti“ (The Muppets). Legendarne lutke koje svojim urbebesnim avanturama uveseljavaju generacije mališana širom svijeta stvorio je američki lutkar Jim Henson još sredinom 50-tih godina prošlog vijeka ali su svjetsku slavu stekle u planetarno popularnoj TV seriji za djecu „The Muppets Show“ koja je emitovana od 1976. do 1981.godine.

Od tada su žabac Kermit, Miss Piggy, Fozie Bear, Animal i ostali likovi iz popularnog serijala doživjeli kultni status te prošli brojne avanture u nekolicini filmskih ekranizacija.

Od 2004.godine kada je studio Walt Disney kupio prava na likove Mupetta spremala se nova filmska ekranizacija koja je na američkim kino blagajnama otvorena u novembru 2011.godine pod rediteljskom palicom mladog autora Jamesa Bobina, kreatora popularne TV serije „Ali G Show“.

Pored neponovljivih katartera Mupetta u naslovnim ulogama filma koji je samo na Sjevernoameričkom kontinentu inkasirao preko 70 miliona dolara pojavljuju se mladi komičar Jason Segel, junak popularne TV Serije „Kako sam upoznao vašu majku“ i hita „Zaboravljajući Sarah Marshall“ te prelijepa Amy Adams, koju smo prošle godine gledali u hitu „Julie i Julia“.

Radnja film kreće kada na odmoru u Los Angelesu, Walter, najveći fan Muppetovaca, njegov brat Gary i Garyijeva djevojka Mary iz Smalltowna, otkrivaju opaki plan naftaša Texa Richmana da sravni sa zemljom pozorište Muppetovaca i da tu napravi bušotinu za naftu.

Walter, Mary i Gary pomoći će Kermitu da ujedini Muppetovce i napravi njihov najveći TV Show ikada...

(Foto: b)

Od 05.januara Cinema City je za one najmlađe gledatelje i njihove roditelje pripremio još jednu poslasticu u vidu animirane avanture „Čudovišna priča u Parizu“ (A Monster in Paris).

Novo rediteljsko ostvarenje Biba Bergerona, kreatora animiranog hita „Shark Tale“ radnjom je smješteno u grad svjetlosti a sinhronizovano je na naš jezik zahvaljujući glasovima poznatih hrvatskih glumaca Renate Sabljak, Kristijana Beluhana, Siniše Popovića i Dušana Bućana pa u njemu mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Radnja je smještena u Pariz 1910.godine. Emil, stidljivi kino operater i Raoul, veseli izumitelj nađu se u lovu na čudovište koje teroriše stanovnike.

Oni udružuju snage sa Lucille, širokogrudnom zvijezdom kabareta te ekscentričnim naučnikom i njegovim plahovitim majmunom kako bi spasili čudovište koje je ustvari bezopasna i raspjevana džinovska buha od bezobzirno ambicioznog šefa policije...

(Foto: b)

Početak prikazivanja filma „Mupetti“ te nastavak prikazivanja praznične sinhronizoivane animirane avanture „Artur Božić“ na 35 mm filmskoj kopiji označavaju i nastavak održavanja velike promotivne akcije Zimske čarolije 2012 koja se ovaj put realizuje u saradnji sa BBIce ledenim igralištem pa će najmlađi gledatelji i njihovi roditelji pored uživanja u najboljim dječijim naslovima zimskog raspusta imati i specijalnu ponudu u kojoj će uz ulaznicu za film moći ostvariti popust od 25% na ulaznice za BBI klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedeljom tokom cijelog dana.

Cinema City i BBI klizalište su takođe pripremili i malo iznenađenje u vidu nagradne igre u kojoj će svaki 50-ti gledatelj naslova iz akcije dobiti gratis ulaznicu za klizanje.

Do kraja Zimskih čarolija 2012 12.januara nas očekuje novi nastavak igrano animirane avanturističke komedije „Alvin i vjeverice 3“ takođe sinhronizovane na naš jezik te 19.januara hrvatski dječiji avanturistički film „Koko i duhovi“ koji je oborio sve rekorde gledanosti u susjednoj zemlji u prvih mjesec i pol dana prikazivanja.

Za narednu filmsku sedmicu od 12.januara Cinema City najavljuje i otvaranje novog 3D spektakla, akcionog SF trilera „Crni Sati“ te erotske tragikomedije hrvatske rediteljke Irene Škorić „7Sex7“ koja je radi eksplicitnih scena seksa namjenjena isključivo publici iznad 18 godina.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije oko promotivne akcije Zimske čarolije, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.