Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.12.2011.| 08:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EBRD: Telemachu odobren kredit od 25 milijuna eura

(Foto: b)

ERDB je odobrila kredit kablovskom operateru Telemachu u iznosu od 25 milijuna eura. Ovim će, stoji u informaciji objavljenoj na web stranici EBRD-a, podržati Telemach u uvođenju modernih, visokokvalitetnih servisa kako bi postali navodeći nacionalni igrač u kablovskoj televiziji i širokopojasnom kablovskom internetu u BiH.

"Podrška lokalnim kompanijama je jedna od EBRD strategijskih prioriteta u BiH. Kroz investicije u Telemachu mi nastavljamo razvijati informacijsko-komunikacijski sektor u zemlji, pomažući da se uvedu visoko kvalitetni kablovski i TV servisi koji će biti dosptupni ljudima širom zemlje", kazao je Libor Krkoska, šef ureda EBRD-a u BiH.

Kredit će također omogućiti Telemachu širenje njihovog poslovanja širom zemlje kao i dalje investicije u unaprijeđenje vlastite mreže.

Dragan Šolak, predsjednik uprave Telemacha, kazao je da će ovim sredstvima poboljšati dalji razvoj kompanije i nastaviti da uvode najnovije tehnologije i proizvode njihovim pretplatnicima u BiH.

Kompanija Telemach je je tržište BiH ušla u 2010. godine, nakon što je britanski investicioni fond "Mid Europa Partners" preuzeo tri domaće kablovske kompanije – "BH Cabel Net", "Elob" i "Global Net". Europski investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona vlasnik je brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Europe kao što su Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.