NavMenu

EBRD: Telemachu odobren kredit od 25 milijuna eura

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.12.2011. 08:10
Komentari
Podeli

ERDB je odobrila kredit kablovskom operateru Telemachu u iznosu od 25 milijuna eura. Ovim će, stoji u informaciji objavljenoj na web stranici EBRD-a, podržati Telemach u uvođenju modernih, visokokvalitetnih servisa kako bi postali navodeći nacionalni igrač u kablovskoj televiziji i širokopojasnom kablovskom internetu u BiH.

"Podrška lokalnim kompanijama je jedna od EBRD strategijskih prioriteta u BiH. Kroz investicije u Telemachu mi nastavljamo razvijati informacijsko-komunikacijski sektor u zemlji, pomažući da se uvedu visoko kvalitetni kablovski i TV servisi koji će biti dosptupni ljudima širom zemlje", kazao je Libor Krkoska, šef ureda EBRD-a u BiH.

Kredit će također omogućiti Telemachu širenje njihovog poslovanja širom zemlje kao i dalje investicije u unaprijeđenje vlastite mreže.

Dragan Šolak, predsjednik uprave Telemacha, kazao je da će ovim sredstvima poboljšati dalji razvoj kompanije i nastaviti da uvode najnovije tehnologije i proizvode njihovim pretplatnicima u BiH.

Kompanija Telemach je je tržište BiH ušla u 2010. godine, nakon što je britanski investicioni fond "Mid Europa Partners" preuzeo tri domaće kablovske kompanije – "BH Cabel Net", "Elob" i "Global Net". Europski investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona vlasnik je brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Europe kao što su Aster u Poljskoj, Invitel u Mađarskoj, Orange u Austriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.