Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.12.2011.| 15:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

eKapija preporučuje: Posjetite Konjic, turističku oazu samo pola sata vožnje od Sarajeva!

Konjic, u koji rijetki kad svrate na putu prema južnim krajevima BiH, postao je prava mala turistička oaza. Pored drvorezbara i raftinga ljeti, malo je bilo razloga da svratite u Konjic.

Najviše zasluge za preokret u ovog gradiću nosi firma Prominvest d.o.o. iz Konjica koja je napravila Garden City resort. Kada uđete u Garden City resort, kao da ste pobjegli iz bosanske svakodnevnice, u neko bogato evropsko odmaralište.

U sklopu Garden City Resorta, nalazi se InMotion moderni zabavni centar. Pored bilijar sale, američke kuglane, stolnog tenisa, terena za mali fudbal, Wii igara, zatvorene dječije igraone, kino dvorane i kongresne dvorane, najinteresantiji je Paint ball u zatvorenom. Q-Zin je vrsta paint ball-a gdje imate floroscentne prsluke i puške sa laserima. U zatvorenoj hali, pravi užitak je u mrklom mraku tražiti suparnike iz suprotne ekipe.

Za one manje željne adrenalina, a više čistog užitka, tu je Wellness centar sa zatvorenim bazenom, turskim hamamom, finskom saunom, masažama...

Osoblje hotela je veoma ljubazno, hrana ukusna, zabava zagarantovana.

Ne tako davno renoviran je i stari most, šetalište uz Neretvu, stari dućani... Za one aktivnije, možete se zaputiti u Lukomir ili prema Boračkom jezeru na hiking.

Pored odličnog restorana Han u samom centru na obali Neretve, možete jesti i u Hotelu Konak sa pogledom na Stari Most. Cijene su pristojne, a hrana ukusna.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.