NavMenu

eKapija preporučuje: Posjetite Konjic, turističku oazu samo pola sata vožnje od Sarajeva!

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.12.2011. 15:05
Komentari
Podeli

Konjic, u koji rijetki kad svrate na putu prema južnim krajevima BiH, postao je prava mala turistička oaza. Pored drvorezbara i raftinga ljeti, malo je bilo razloga da svratite u Konjic.

Najviše zasluge za preokret u ovog gradiću nosi firma Prominvest d.o.o. iz Konjica koja je napravila Garden City resort. Kada uđete u Garden City resort, kao da ste pobjegli iz bosanske svakodnevnice, u neko bogato evropsko odmaralište.

U sklopu Garden City Resorta, nalazi se InMotion moderni zabavni centar. Pored bilijar sale, američke kuglane, stolnog tenisa, terena za mali fudbal, Wii igara, zatvorene dječije igraone, kino dvorane i kongresne dvorane, najinteresantiji je Paint ball u zatvorenom. Q-Zin je vrsta paint ball-a gdje imate floroscentne prsluke i puške sa laserima. U zatvorenoj hali, pravi užitak je u mrklom mraku tražiti suparnike iz suprotne ekipe.

Za one manje željne adrenalina, a više čistog užitka, tu je Wellness centar sa zatvorenim bazenom, turskim hamamom, finskom saunom, masažama...

Osoblje hotela je veoma ljubazno, hrana ukusna, zabava zagarantovana.

Ne tako davno renoviran je i stari most, šetalište uz Neretvu, stari dućani... Za one aktivnije, možete se zaputiti u Lukomir ili prema Boračkom jezeru na hiking.

Pored odličnog restorana Han u samom centru na obali Neretve, možete jesti i u Hotelu Konak sa pogledom na Stari Most. Cijene su pristojne, a hrana ukusna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.