NavMenu

Željeznice RS: Otpuštene mašinovođe vraćene na posao

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 19.12.2011. 09:01
Komentari
Podeli

Mašinovođe "Željeznica RS" koje su u posljednjem nelegalnom štrajku dobile otkaz vraćene su na posao, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti ŽRS Zlatko Marin. On je naglasio da će kazna za 11 mašinovođa, kojima je bio uručen otkaz, najvjerovatnije biti umanjenje plate za 30 odsto u iduća tri mjeseca.

"Sindikati ŽRS će se ove sedmici oglasiti povodom ove situacije, jer nije u redu da niko poslije gotovo 45 dana nelegalnog štrajka ne odgovara za posljedice koje je pretrpjela privreda RS, "Željeznice RS", ali i ostala preduzeća", rekao je Marin i dodao da radnici u današnje vrijeme za "mnogo manje greške dobijaju veće kazne, dok će mašinovođama biti umanjena samo tri primanja".

Marin je naglasio da su mašinovođe ponovo pokazale da su povlašćene u odnosu na druge radnike u preduzeću. Gubitak ŽRS tokom posljednjeg štrajka mašinovođa, koji je počeo 10. oktobra i trajao 44 dana, iznosi oko četiri miliona maraka.

"Željeznice RS" u devet mjeseci ove godine napravile su 15,6 miliona maraka novog gubitka, čime je ukupan gubitak povećan na 182 miliona maraka.

Broj zaposlenih u "Željeznicama RS" je pet puta veći u odnosu na zemlje EU po kilometru pruge.Marin je naglasio da su registrovani sindikati ŽRS uputili predsjedniku RS Miloradu Dodiku i premijeru RS Aleksandru Džombiću akt u kojem traže da ih prime na sastanak, kako bi razgovarali o stanju u "Željeznicama RS" i šteti koju su mašinovođe stvorile u toku nelegalnog štrajka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.