Izvor: Oslobođenje | Četvrtak, 15.12.2011.| 08:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Saradnja Sprinda i EUFOR-a: Ugovor vrijedan milion KM

(Foto: b)

Sarajevska prehrambena industrija Sprind i EUFOR potpisali su danas u Sarajevu ugovor o isporuci proizvoda u vrijednosti od oko milion KM. Sprind će, kako je pojasnio direktor ove kompanije Milinko Banović, za potrebe EUFOR-a tokom naredne dvije godine isporučivati 90 vrsta proizvoda, od pekarskih do slastičarskih, u vrijednosti 400.000 eura, ali tokom dvije godine isporuke vrijednost se povećava tako da se očekuje da bude oko milion KM, piše Oslobođenje.

"Imamo dobru saradnju sa EUFOR-om zbog visokog kvaliteta naših proizvoda i dobrih uslova proizvodnje, za što je najbolji dokaz to što smo na međunarodnom tenderu, na kojem su kriteriji vrlo visoki, uspjeli dobiti ovaj posao", kazao je Banović.

On je istakao da ovaj ugovor stupa na snagu početkom 2012. godine, te je dodao kako mu je drago da je kompanija uspjela dobiti ovakav posao upravo za godinu kada slavi 55 godina proizvodnje hljeba i peciva, te 30 godina polugotovih jela.

Prema Banovićevim riječima, ova kompanija opslužuje najveće institucionalne potrošače u BiH, posebno one kojima je kvalitet na prvom mjestu. Također, prisutni su u svim trgovačkim lancima u našoj zemlji, a odnedavno je reaktiviran i ugovor sa trgovačkim lancem Delta Maxi, odnosno Delhaize.

On je naglasio da je u ovoj godini kompanija povećala prodaju na domaćem tržištu, ali i povećala izvoz tako da sada izvozi oko pet posto ukupne proizvodnje koja na godišnjem nivou iznosi 6.000 tona.

Za narednu godinu, kada je o novim proizvodim riječ, kompanija će reaktivirati proizvodnju funkcionalnih vrsta hljeba, zatim će uući u proizvodnju zamrznutih pizza, te povećati slastičarsku proizvodnju.

Također, Sprind će nastaviti afirmaciju sendviča trokutino u 2012. godini. Ovaj proizvod je tokom ove godine imao rast prodaje u prodavnicama na benzinskim pumpama. Stoga, kompanija vodi pregovore sa lancem benzinskih pumpi Nestro iz Banja Luke o distribuciji ovog proizvoda. Pored toga, trokutino se već prodaje na pumpama Ine, Energopetrola, OMV-a, a najznačaniju prodaju ostvario je putem BH Airlinesa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.