NavMenu

U Banjoj Luci otvoreni "Dani BH finansija" i Međunarodni sajam turizma

Izvor: Glas Srpske Petak, 12.05.2006. 11:35
Komentari
Podeli

Ministrica finansija i trezora BiH Ljerka Marić i ministar finansija RS Aleksandar Džombić otvorili su 11. maja 2006. godine u "Banjalučkom velesajmu" Međunarodni sajam turizma i "Dane BH finansija". Oblast finansija je jedna od najuređenijih u BiH. "Dani BH finansija" se prvi put održavaju u BiH s ciljem da se kroz stručne rasprave nađu najbolji načini za razvoj finansijskog sektora. Ljerka Marić je istakla da je bankarski sektor unutar finansijskog sektora veoma dobro organizovan, za razliku od ostalih dijelova iz sfere finansija u BiH.

Na "Danima BH finansija" pojavilo se oko 90 učesnika, odnosno predstavnika tržišta kapitala, među kojima su predstavnici najvažnijih banaka, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija u BiH. Prvog dana sajma posjetioci su se najviše interesovali za bankarske usluge, prije svih kredite. U okviru "Dani BH finansija" održan je i okrugli sto "Strategija i pravci finansijskog sektora u regionu" na kojem su referate podnijeli poznati ekonomski stručnjaci iz BiH, SCG i Hrvatske. Tokom dana održana su i dva skupa iz bolasti bankarstva i mikrofinansijskih institucija.

Na Međunarodnom sajmu turizma predstavlja se 70 izlagača, među kojima su najbrojniji iz Srbije. Posredstvom Turističke organizacije Srbije na sajmu učestvuje 50 njenih klijenata. Sajam turizma i "Dani BH finansija" bit će otvoreni do 14. maja 2006. godine, a cijena ulaznice iznosi jednu KM.

Poslije otvaranja sajamskih manifestacija, održan je i humanitarni koktel za prikupljanje novca za obnovu Psihijatrijske klinike u Banjoj Luci. U te svrhe Vlada RS je izdvojila 15.000, a premijer Milorad Dodik donirao je 10.000 KM. "Banjalučki velesajam" će za Psihijatrijsku kliniku izdvojiti sav prihod od prodatih ulaznica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.