NavMenu

"Najmenadžer & najkompanija 2011.": Najviše priznanja otišlo u ruke menadžera iz proizvodnih djelatnosti

Izvor: eKapija Petak, 09.12.2011. 12:01
Komentari
Podeli

U Banskom dvoru u Banjoj Luci, u organizaciji Nezavisne agencije iz Zenice, časopisa Euromanager i Evropskog udruženja menadžera, održana je dvadesetpeta po redu ceremonija uručenja najviše bh. menadžerske nagrade – Najmenadžer & najkompanija 2011. godine.

Predsjednik Žirija je Tomislav Antunović, vlasnik kompanije "Antunović", koji ističe da je osnovna karakteristika ovogodišnje dodjele "Oskara za najmenadžere" činjenica da je najveći broj priznanja otišlo u ruke menadžera iz proizvodnih oblasti. Tako je, od ukupno 26 dodijeljenih priznanja, čak 20 otišlo za menadžere i kompanije koje su u proizvodnim djelatnostima, a po dvije iz trgovine, turizma i usluga.

Šampioni biznisa

Priznanje "Šampion biznisa 2011. godine" sa prostora Bosne i Hercegovine dobili su: Mladen Andrić, direktor kompanije Perutnina Ptuj BH d.o.o. iz Breze, Najmenadžer i Najkompanija Bosne i Hercegovine za 2011. godinu. Pored njega šampioni biznisa su: Amira Sipović, generalna direktorica kompanije Standard d.d. Sarajevo, Džemal Memagić, vlasnik i direktor kompanije Alma Ras iz Olova, Marinko Umicević, direktor Tvornice obuće Bema iz Banja Luke, Safudin Čengić, generalni direktor Centrotrans Eurolinesa iz Sarajeva i Dragan Baškarad, generalni direktor Konzuma za Bosnu i Hercegovinu.

Veliki Biznis

Dobitnike priznanja u velikom biznisu predvode tri dobitnika kristalnih pozlacenih statua: Hazema Halidović, direktorica kompanije Suman d.o.o. iz Gracanice, Džemo Mustafić, direktor kompanije Elcom d.o.o. Tuzla i Đevad Muslimović, predsjednik Uprave ŠPD Unsko-Sanske šume – Bosanska Krupa.

Pored njih, u kategoriji velikog biznisa, priznanja "Najmenadžer & Najkompanija" zasluženo su dobili i Miroslav Turnšek, direktor kompanije Mira a.d. iz Prijedora, Valentin Ilievski, generalni direktor Messera za Bosnu i Hercegovinu, Mirsad Jašarspahić, generalni direktor ZD Rudnik-a mrkog uglja Kakanj i Luka Miloš, direktor kompanije Dalekovod TKS Doboj.

Srednji i mali biznis

Druga karakteristika ovogodišnjeg izbora najuspješnijihmenadžera i kompanija Bosne i Hercegovine je jačanje i rast broja kompanija iz malog i srednjeg biznisa, koje i u razvijenim svjetskim ekonomijama `igraju` važno mjesto. Tako je 13 kompanija, iz različitih privrednih grana malog i srednjeg biznisa dobilo najviše menadžerske nagrade i priznanja: šest iz malog i sedam iz srednjeg biznisa.

Najbolji u srednjem biznisu su Suzana Topić, direktorica kompanije Sano iz Laktaša, Džemal Aslani, predsjednik Uprave kompanije Aspek d.o.o. Sarajevo i Ilija Stjepanović, direktor Termoelektra iz Brčko Disktrikta, a u malom biznisu je Nuraga Omerašević, vlasnik i direktor kompanije Euroimpex AN iz Zavidovića.

Evo i ostalih dobitnika u kategorijama malog i srednjeg biznisa:

Mirza Sabljica, direktor kompanije Tehnoxgroup BH d.o.o. Sarajevo, Sinan Merzić, direktor kompanije Hepok d.d. iz Mostara, Branko Koroman, direktor Olimpijskog Centra Jahorina a.d. Pale, Dino Čavkić, direktor kompanije C.J. d.o.o. iz Bihaća, te Munir Spahić, direktor sarajevskog predstavništva češke kompanije Pro.Med.CS, Vinko Marić, vlasnik i direktor kompanije Maric-Žepče d.o.o. iz Žepča, Snežana Mrca-Badža, direktorica kompanije Urbis Centar Banja Luka, Omer Spahić, vlasnik i direktor Kamenoloma Drijenca d.o.o. iz Gračanice i Mersed Mehić, kompanija Rattan Sedia d.o.o. iz Brčkog.

Priznanja Sunjogu, Osimu i Kozariću

Kao i ranijih godina, posebna priznanja za ljude koji nisu direktno u biznisu, ali značajno doprinose njegovom razvoju – uručene se i NJ.E. Tomašu Sunjogu, ambasadoru Češke Republike u BiH, (Najambasador 2011.), Ivici Osimu, predsjedniku Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, Guverneru Centralne Banke BiH – dr. Kemalu Kozariću, te prof.dr. Rasimu Dačiću, rektoru Univerziteta u Travniku, kao i prof.dr. Nikici Gabriću, osnivaču i ravnatelju Klinike Svjetlost, priznanje je uručeno i Mr. Hazimu Begagiću, direktoru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Najosiguranje I Najbanke

Za oblast osiguranje priznanje je dobilo Euroherc Osiguranje i direktor Dinko Musulin, a za Najbanku je proglašena NLB Tuzlanska Banka i njen direktor Almir Šahinpašić – najmenadžerom u bankarstvu za 2011. godinu.

Najmenadžerom desetljeća u bankarskom sektoru proglašen je Milan Radović, generalni direktor Nove Banke a.d. iz Banja Luke.

Specijalna priznanja – za investicije

Priznanje za podsticaj razvoju bh. privrede uručeno je Austrijanki – Angeli Auer, koja je najzaslužnija što se kompletna godišnja proizvodnja kompanije Mreža Network iz Dervente proda na zapadnoevropskom tržištu. Podvig godine – privredna investicija godine je priznanje koje je uručeno kompaniji International d.o.o., odnosno Lageru iz Posušja, koji je privatizirao ovu fabriku i pokrenuo proizvodnju prikolica u vlastitoj režiji.

Specijalna Priznanja – "Najnačelnik"

Nagrade je primilo još šest najnačelnika – Husejin Smajlović, gradonačelnik Zenice, Fuad Šišić načelnik Općine Tešanj, Milovan Topolović, načelnik Opštine Laktaši, Nevenko Barbarić, načelnik Općine LjubuškI, Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa i Nusret Helić, načelnik Općine Gračanica.

Tagovi:
Nezavisna agencija
Euromanager
Evropsko udruženje menadžera
Najmenadžer i najkompanija 2011. godine
Tomislav Antunović
Antunović
Oskar za najmenadžere
Šampion biznisa
Bosne Mladen Andrić
Perutnina Ptuj BH
Amira Sipović
Standard
Džemal Memagić
Alma Ras
Marinko Umicević
Tvornica obuće Bema
Safudin Čengić
Centrotrans Eurolines
Dragan Baškarad
Konzum
Veliki Biznis
Hazema Halidović
Suman
Džemo Mustafić
Elcom
Đevad Muslimović
ŠPD Unsko-Sanske šume
Miroslav Turnšek
Mira
Valentin Ilievski
Messer
Mirsad Jašarspahić
ZD Rudnik mrkog uglja Kakanj
Luka Miloš
Dalekovod TKS
Srednji i mali biznis
Suzana Topić
Sano
Džemal Aslani
Aspek
Ilija Stjepanović
Termoelektra
Nuraga Omerašević
Euroimpex AN
Mirza Sabljica
Tehnoxgroup BH
Sinan Merzić
Hepok
Branko Koroman
Olimpijski Centar Jahorina
Dino Čavkić
direktor C.J. Munir Spahić
Pro.Med.CS
Vinko Marić
Marić-Žepče
Snežana Mrca-Badža
Urbis Centar
Omer Spahić
Kamenolom Drijenca
Mersed Mehić
Rattan Sedia
Tomaš Sunjog
Ambasada Češke Republike u BiH
Ivica Osim
Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH
Centralna Banka BiH
Kemal Kozarić
Rasim Dačić
Univerzitet u Travniku
Nikicai Gabrić
Klinika Svjetlost
Hazim Begagić
Bosansko narodno pozorište Zenica
Euroherc Osiguranje
Dinko Musulin
NLB Tuzlanska Banka
Almir Šahinpašić
Milan Radović
Nova Banka
Angela Auer
Mreža Network
International
Lager
Najnačelnik
Husejin Smajlović
Fuad Šišić
Milovan Topolović
Nevenko Barbarić
Armin Halitović
Nusret Helić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.