NavMenu

Promovisan prvi turistički magazin "Don't Miss Sarajevo"

Izvor: eKapija Srijeda, 07.12.2011. 11:49
Komentari
Podeli

Promocija prvog turističkog i lifestyle magazina za bh. glavni grad, pod nazivom Don`t Miss Sarajevo održana je jučer u hotelu Bristol.

Don`t Miss Sarajevo je najopsežniji i najsveobuhvatniji turistički i lifestyle magazin napravljen ikada za Sarajevo, namijenjen visokokvalitetnoj i kreativnoj promociji Bosne i Hercegovine. Don’t Miss Sarajevo magazin nastoji postaviti nove standarde u promicanju kulturnih i prirodnih bogatstava Sarajeva i cijele regije Zapadnog Balkana. Ovo je jedan nepristran turistički vodič kojeg su kreirali međunarodni i lokalni putopisci, poput pisaca magazina kao što su New York Times, Timeout London, National Geographic, Bradt Travel Guides i Thomas Cook Publishing.

Autori tekstova su međunarodni putopisci među kojima su i Alex Crevar iz NY Timesa, PJ Cresswell iz londonskog Timeouta i Tim Clancy, autor 8 turističkih vodiča za BiH, a ujedno je i zbir priča poznatih ličnosti kao što su Jasmila Žbanić, Boris Šiber, Haris Pašović, Vedrana Seksan, Faruk Šehić, Namik Kabil itd.

Magazin Don’t Miss Sarajevo izdanje za 2011/2012. izdato je u dvije jezičke verzije: na bosankom i engleskom jeziku.

"Magazin predstavlja turističke potencijale Sarajeva. Prva polovina časopisa je posvećena interesantnim pričama o Sarajevu, o hrani, piću, kulturi, filmu, festivalima. Drugi dio magazina sadrži sve korisne informacije o turističkoj ponudi, kao što su informacije o hotelima, restoranima, kafićima, barovima, shopping centrima, avio kompanijama", izjavio je glavni urednik magazina, Tim Clancy.

On je istakao da je ideja za ovakvu vrstu magazina postojala od ranije.

"Već odavno svi veći evropski gradovi, kao što su Berlin, Rim, London, imaju ovakve časopise, ali Sarajevo to nije imalo. Ideja za turistički i lifestyle magazin je odavno postojala, ali smo tek sad našli snage i sredstava da to realizujemo", kazao je Clancy.

Izadavač magazina "Don`t Miss Sarajevo“ jeste YES – Centar za zapošljavanje mladih na čelu sa Edinom Mehićem, direktorom portala Posao.ba.

"Magazin doprinosi uspostavljanju poslovnih veza, jer predstavlja potencijale Sarajeva i cijele BiH potencijalnim poslovnim partnerima. Portal Posao.ba se uključio u ovaj projekat tako što je magazinu dodao biznis notu", kazao je Mehić.

Magazin donosi i posebnu business traveler rubriku koja je isključivo namijenjena predstavljanju ekonomskih potencijala Bosne i Hercegovine.

U magazinu je predstavljeno oko 1000 ponuđača usluga u turizmu, među kojima su ugostiteljski objekti, turoperateri, turističke organizacije, muzeji, galerije itd. Sve informacije u magazinu dolaze sa terena te su najrelevantnije informacije o trenutnoj turističkoj ponudi.

Na jučerašnjoj prezentaciji magazina "Don`t Miss Sarajevo" najavljeno je i izdanje magazina za Hercegovinu, kao i izdanje koje će obuhvatiti cijelu BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.