NavMenu

Raspisan javni poziv za prijavu poslovnih ideja: Business Garden otvara vrata kompanijama

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2011. 10:08
Komentari
Podeli

Sedam kompanija koje zadovolje uvjete moći će biti smještenje u suvremeno opremljeni poslovni vrt - Business Garden Gradiška. Agencija za lokalni razvoj Gradiška, u sklopu kojeg se on i nalazi, jučer je raspisala javni poziv za prijavu poslovnih ideja.

Na njega se mogu prijaviti građani RS-a koji žele da komercijaliziraju poduzetničku ideju, kao i kompanije koje žele da unaprijede svoje poslovne ideje ili rade na razvoju proizvoda ili usluga koje predstavljaju novitet u njihovom dosadašnjem poslovanju. Također se mogu prijaviti poduzeća koja žele da prošire mrežu svojih poslovnih partnera i klijenata na području BiH i u inozemstvu.

Kako nam je prethodno kazala Vesna Gavrilović, direktorica Agencije za lokalni razvoj Gradiška (ALORG), kompanijama koje uđu u njega bit će dostupne usluge poslovne podrške sa naglaskom na razvoj poduzeća i poslovno savjetovanje. Kompanije će imati mogućnost usavršavanja i edukacija, a bit će osigurano umrežavanje sa domaćim i međunarodnim partnerima.

Budući da su već identificirali oblasti koje su ključne za općinu (poljoprivreda, turizam, drvoprerađivačka industrija i ekologija) u javnom pozivu je također naglašeno da su poduzetnici pogodni za smještaj u Business Gardenu, oni koji pružaju usluge u oblastima kao što su uvođenje informacijsko - komunikacijskih tehnologija (primjena novih softverskih programa u poslovanju), uvođenje inovacija i novih tehnologija u poslovanje (primjena novih tehnoloških metoda u proizvodnji ), usluge formalne i neformalne edukacije, stručnih savjeta i sl., standardizacija i osiguranje kvaliteta (certifkacije proizvoda/proizvođača).

Također se mogu se prijaviti kompanije koje rade na primjeni suvremenih metoda promocije, prodaje i distribucije proizvoda,a inovacija može biti zasnovana i na primjeni suvremenog dizajna u osmišljavanju novih proizvoda, pakovanju.

Iz ALORG-a naglašavaju da inovativna ideja zasnovana na znanju nije garancija za odabir. Ideja će biti vrednovana po tome je li realna, interesantna i izvodljiva.

Rok za prijavu nije točno naznačen jer će poziv biti otvoren do popunjavanja kapaciteta ovog poslovnog vrta.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.