NavMenu

Kompleks Panonskih jezera dobit će i treće jezero

Izvor: eKapija Srijeda, 30.11.2011. 13:10
Komentari
Podeli

Na sjednici Općinskog vijeća Tuzla održanoj u utorak, razmatrana je i usvojena Odluka o kreditnom zaduženju Općine Tuzla u iznosu od pet miliona KM. Sredstva bi trebala biti iskorištena za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, rekonstrukciju gradskih igrališta i parkova, ali i za izgradnju trećeg jezera na kompleksu Panonskih jezera.

Prema riječima šefice Službe za budžet i finansije Općine Tuzla Suade Isaković, kreditna sredstva će se koristiti za finansiranje infrastrukturnih objekata općine Tuzla, i to za projekat izgradnje nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici, dionica Paviljnon - Džindić džamija, za izgradnju i rekonstrukciju sjeverne saobraćajnice, dionica Muzička škola - Tenis, za rekonstrukciju gradskih igrališta i parkova, što se odnosi na pomoćni stadion Tušanj, stadion kod ekspres restorana u Jevrejskoj ulici, te na rekonstrukciju Centralnog i Tušanjskog parka.

Četvrti i peti projekat na koje će novac biti utrošen jeste izgradnja trećeg jezera na kompleksu Panonskih jezera, a podrazumijeva građevinski dio i elektro-mašinski, hidrogeološki i ostale radove. Svih pet projekata vrijede do milion maraka.

˝U strahu od privatizacije, mi hoćemo da dignemo kredit i kupimo prostor jer onda je to javno dobro i nikad niko ga ne može privatizirati. Razvoj turizma i ukupni razvoj je bitan, pokazujemo investitorima historijsku jezgru i Panonska jezera. Sljedeći faktor je zapošljavanje, ukoliko bude veća Pannonica, bit će više mjesta za radnike, ali i za posjetioce. Jako je važno da znate da mi držimo cijenu koja je pet do deset puta manja nego bilo gdje“, kazao je Imamović.

Dodao je da se drže svrhe Pannonice, a to je da građanima život bude udobniji i bolji, i za siromašne i za bogate.

Radi se o kvalitetu života građana. Također bit će mjesta za više posjetilaca, neće biti panike zbog gužve, jer u jednom danu je bilo 16 i po hiljada ljudi˝, istakao je načelnik Jasmin Imamović.

Po pitanju ove tačke predsjedavajuća Općinskog vijeća Tuzla Nada Mladina je iznijela zaključak koji je prihvaćen, a glasi da Općinsko vijeće Tuzla traži od općinskog načelnika i nadležnih službi da analiziraju primjedbe, sugestije i prijedloge vijećnika za realizaciju kapitalnih projekata iz oblasti infrastrukture, zdravstva, sporta i drugog, te da u narednom periodu u skladu sa Zakonom i mogućnostima Općine Tuzla predloži način njihove realizacije.

Kreditna sredstva će biti korištena u 2012. godini sukcesivno u skladu sa dinamikom realizacije navedenih projekata. Iznos kredita je pet miliona KM, dok je rok otplate sedam godina.

Otplata kredita vršit će se iz budžeta Općine Tuzla.

izvor: TIP.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.