Izvor: eKapija | Petak, 25.11.2011.| 08:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hotel Blanca Resort i SPA dobitnik Wellness Award

Hotel Blanca Resort & SPA iz Bosne i Hercegovine na 2. Reginalnoj konferenciji o zdravstvenom Wellness i Spa turizmu ponio je Wellness Award u kategoriji planinski wellness i spa hotel za razvoj i plasman wellness i spa turizma na planini Vlašić.

Konferencija je 22. novembra 2011. godine održana u Beogradu u organizaciji Kluba privrednih novinara u saradnji sa Centrom za promociju wellness & SPA, na kojoj su sudjelovali eminentni domaći i inozemni zdravstveni, wellness i spa stručnjaci, a u cilju unaprijeđenja zdravstvenog, wellness i spa turizma na domaćem i međunarodnom tržištu.

Inače, ovo je druga godina da Hotel Blanca Resort & Spa predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Prošlogodišnji žiri je na Regionalnoj konferenciji o zdravstvenom, Wellness i Spa turizmu nominovao je Radika Resort (Mavrovo, Makedonija),Terme Olimia (Slovenija), MK Mountain Resort (Kopaonik, Srbija) i Hotel Blanca Resort &Spa (Vlašić,BIH), pri čemu je priznanje je pripalo Hotelu Blanca Resort & Spa koji je prepoznat kao najnoviji i najluksuzniji hotel na planini Vlašić i jedan od najluksuznijih hotela u cijeloj BiH.

Direktorica Hotela Blanca Resort & Spa Nikolina Jovanović na ovogodišnjoj Konferenciji je govorila o postojećim i budućim navikama konzumenata wellness i spa industrije, te potrebi definiranja i diferenciranja zdravstvenog turizma, wellness turizma i spa turizma, te približavanju klijentima razumljivim i cjenovno pristupačnim plasmanom kako bi wellness industrija stjecanjem navika postajala profitabilan business. Navedena tema pobudila je kvalitetnu diskusiju i uspješno doprinijela uspjehu 2. Regionalne konferencije o zdravstvenom, Wellness i Spa turizmu 2011.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.