NavMenu

Mostar: Kreće realizacija projekta izgradnje sedam parkova

Izvor: Dnevni list Četvrtak, 24.11.2011. 12:12
Komentari
Podeli

Dugo najavljivani projekt izgradnje sedam parkova, kojima bi grad dobio novih 3000 četvornih metara uređene zelene površine, uskoro kreće u realizaciju.

Za početak će se raditi samo dva parka, i to na Bulevaru uz korito rijeke Radobolje i u Ulici kralja Zvonimira.

Prema riječima Hamdije Jahića, savjetnika iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, pripreme za početak radova su u tijeku.

"Već za dva tjedna možemo očekivati početak radova parka na Bulevaru, za koji postoje osigurana sredstava. Projekt iznosi 34 tisuće maraka. Do kraja godine će početi radovi i na drugom parku", kazao je Jahić.

Podržana ideja

Gradska uprava Mostara je odobrila sredstva za ovu namjenu u visini od 70.000 maraka, što bi trebalo biti dovoljno za spomenuta dva parka. Radi se o površinama između zgrada u Mostaru, a nakon što se parkovi dovrše, bit će potrebna i pomoć građana kako bi se ovi projekti očuvali.

Inače, parkovi će biti površine od 500 kvadratnih metara, a Mostarci su ih mogli vidjeti kroz idejna rješenja koja su prošle godine bila izložena u Kosači. Treba spomenuti kako su građani podržali ovu ideju, a ona je bila označena kao jedna od najboljih inicijativa koja bi imala pozitivan utjecaj na kvalitetu življenja u gradu na Neretvi.

Odmah nakon izložbe u kolovozu, gradonačelnik Ljubo Bešlić je bio spreman da se krene s realizacijom dvaju parkova čija su rješenja ocijenjena kao najuspješnija, radilo se o parku na Bulevaru kod rijeke Radobolje te o parku u Ulici kralja Zvonimira, čak je postojala suglasnost triju vijećnika općine Stari grad da se iz njihovih sredstava izdvoje financijska sredstva za uređenje tih dvaju parkova, no ubrzo je sva priča pala u drugi plan. Čak je postojao dogovor za suradnju na relaciji Grad Mostar - Arhitektonski fakultet u Zagrebu da će se potpisati sporazum kako bi krenula realizacija svih sedam parkova koji bi se financirali kroz pristupne fondove Europske unije koje Hrvatska može koristiti, no i to je vrlo brzo palo u zaborav.

Inicijator projekta


Podsjetimo, inicijativu za ovaj projekt pokrenuo je apsolvent Slaven Letica, koji je prije četiri godine iz Mostara otišao na studij arhitekture u Zagrebu. Projekt su na dar uradili studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

No, ukoliko se projekt izgradnje sedam parkova ipak realizira u potpunosti, bio bi to veliki doprinos vraćanju negdašnjeg izgleda i ljepota Mostara, ali i snažan poticaj njegovim građanima da se i sami uključe u aktivnosti zaštite i očuvanja kvalitete okoliša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.