NavMenu

RS: Još 40 dana za izmjenu šifre djelatnosti, nakon toga slijede kazne

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.11.2011. 15:52
Komentari
Podeli

Nakon stupanja na snagu Zakona o klasifikaciji djelatnosti u RS-u firmama je ostavljen rok od godinu dana da urade usklađivanje djelatnosti sa Uredbom o klasifikaciji. Taj rok ističe zadnjeg dana ove godine. Ukoliko to kompanije ne urade u zadanom roku propisana je i novčana kazna i to u iznosima od 5.000 do 15.000 KM.

Iz Republičkog zavoda za statistiku RS navode da ukoliko subjekt nije izvršio usklađivanje djelatnosti do zadanog roka, Registar poslovnih subjekata neće moći vršiti upis promjena na poslovnom subjektu, a na osnovu rješenja suda nadležnog za registraciju.

Iz Federalnog zavoda za statistiku kažu da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o klasifikaciji djelatnosti Federacije poslan još prošle godine u parlamentarnu proceduru, ali da još nije usvojen.

To, navode, neće usporiti prešifriranje djelatnosti jer se izmjene šifre djelatnosti provode na osnovu državnog zakona koji je već donesen.

Prema nekim neslužbenim podacima već je negdje oko 50 posto poslovnih subjekata u Federaciji izvršilo prešifriranje. "Subjekti kod kojih nije došlo do promjene šifre djelatnosti, kao što je organi vlasti i sl., će najvjerojatnije po službenoj dužnosti biti prešifrirani", ističu iz Federalnog zavoda za statistiku.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.