Izvor: Fena | Petak, 18.11.2011.| 14:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nagrada Ekrem Tinjak: Otvoren konkurs za najbolju novinarsku reportažu

Magazin "Start BiH" je u čast preminulog kolege Ekrema Tinjaka ustanovio nagradu za novinarsku reportažu objavljenu u štampanim medijima ili internet-portalima registrovanim u BiH pod nazivom "Za nagradu Ekrem Tinjak".

"Razmišljajući kako da obilježimo prerani odlazak našeg Ekrema Tinjaka, zaključili smo da bi najljepše i najsvrsishodnije bilo da ustanovimo nagradu za novinare u BiH koja će se zvati imenom rahmetli Tinjaka", rekao je na pres-konferenciji u petak direktor i glavni urednik Starta BiH Dario Novalić.

Svi zainteresirani novinari svoje reportaže objavljene tokom 2011. godine mogu slati na e-mail adresu redakcija@startbih.info ili u elektronskoj formi dostaviti redakciji do 30. marta 2012. s napomenom "Za nagradu Ekrem Tinjak".

Najbolja reportaža bit će nagrađena s 2.000 KM i statuom akademskog kipara Admira Halilovića.

O najboljoj reportaži će odlučivati žiri iz BiH u sastavu: Asaf Bečirović, Faruk Borić, Mladen Bošnjak, Bakir Hadžiomerović, Dejan Jazvić, Duška Jurišić, Željko Kopanja, Jasmin Maričić, Suzana Mijatović, Almir Panjeta, Samir Pinjagić, Nađa Ridžić, Vildana Selimbegović, Aleksandar Trifunović i Dario Novalić kao predsjednik žirija.

OSCE BiH će moralno i finansijski podržati ovu inicijativu.

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović istakla je da ovakve ideje doprinose poboljšanju medijske situacije u BiH.

Ekrem Tinjak je rođen 28. jula 1969. godine u Sarajevu, a prve novinarske korake savladao je u sarajevskim Večernjim novinama, a u magazinu "Start BiH" je urednik - novinar od osnivanja redakcije.

Umro je na današnji dan 2010. u 41. godini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.