NavMenu

U julu 2006. godine na CNN-u spotovi o BiH

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 03.05.2006. 15:40
Komentari
Podeli


Do prvog jula 2006. godine, kada je predviđen početak emitovanja promotivnog spota o Bosni i Hercegovini na američkoj TV mreži CNN, potrebno je obezbijediti 511.000 USD, istakao je direktor Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Haris Bašić. On je rekao da će se sredstva (oko 800.000 KM) nadomjestiti odbijanjem od plata zaposlenih u FIPA, te iz budžeta Vijeće ministara BiH kao i proračuna nižih nivoa vlasti. Dogovoreno je da se svi zaposleni u FIPA odreknu 8% godišnje plate i na taj način je obezbijeđeno oko 100.000 KM. Zatraženo je i od Vijeća ministara BiH da iz tekućih rezervi izdvoji 150.000 KM i od njih se još uvijek čeka odgovor. Ostatak novca bi trebale obezbijediti vlade entiteta, kantona, ali i većih gradova u BiH.

Prema ugovoru koji je TV stanica CNN dostavila FIPA-i, spot u trajanju od 20 sekundi emitovao bi se četiri puta dnevno, od čega jednom dnevno u najgledanijem dijelu dana. Kampanja bi trajala šest mjeseci. Prvobitnim planom poboljšanja imidža BiH reklamiranjem na jednoj od najutjecajnijih TV kuća u svijetu bilo je predviđeno da se većina potrebnih sredstava obezbijedi od nevladinih i humanitarnih organizacija te od turističkih zajednica. Bašić je najavio i snimanje četverominutnog filma, čije će finansiranje obezbijediti USAID.

Dijelovi ovog spota bit će korišteni u reklamnom klipu na CNN-u. U okviru kampanje "Vrijeme je za BiH", koja bi trebala promijeniti loš imidži BiH u svijetu i privući turiste i strane investitore, do sada je potrošeno najmanje 70.000 KM. Novac je obezbijedila FIPA, a glavnina sredstava utrošena je na reklamiranje BiH i njenih turističkih potencijala u stranim uticajnim medijima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.