Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.11.2011.| 07:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Luka: U Informativnom biznis punktu savjeti za osnivanje preduzeća

U Informativnom biznis punktu, odnosno prijemnoj kancelariji Odjeljenja za privredu, građani se mogu informisati o tome šta im je potrebno za osnivanje samostalne radnje ili privatnog preduzeća, kako u pogledu neophodne dokumentacije, tako i u pogledu minimalno-tehničkih uslova koji su im neophodni za osnivanje njihove djelatnosti.

"Tokom dosadašnjeg djelovanja, Informativni biznis punkt pokazao se veoma efikasnim, jer se svakodnevno preko 30 građana obraća za savjet ili informaciju o mogućnostima za realizaciju njihovih preduzetničkih ideja", kazao je Miloš Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu u Administrativnoj službi Grada Banja Luka.

Inače, od sredine 2006. godine procedura osnivanja i samostalnih radnji i privatnih preduzeća je znatno olakšana, tako da se sada rješenje, kojim se odobrava obavljanja djelatnosti dobije za samo dva do tri dana.

Podsjećamo da se Informativni biznis punkt nalazi u prizemlju zgrade Administrativne službe Grada, u kancelariji broj 21. Građani neophodne informacije mogu dobiti i putem broja telefona 051/244-588.

Inače, Informativni biznis punkt uspostavljen je krajem novembra 2004. godine, u okviru realizacije Projekta upravne odgovornosti (GAP).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.