Izvor: eKapija | Srijeda, 16.11.2011.| 09:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Brčkom počinje 10. međunarodni sajam privrede

(Foto: b)

Na 10. međunarodnom sajmu privrede u Brčkom, koji će svečano početi danas i trajati do 20. novembra, svoje usluge i proizvode prezentirat će oko 200 izlagača iz više zemalja, najavio je sekretar Privredne komore Brčko Distrikta Nenad Vuković.

Po njegovim riječima, težište ovogodišnjeg Sajma je na sklapanju novih poslovnih ugovora i promociji privrede Brčko Distrikta BiH.

"Očigledno je da ekonomska kriza i njene posljedice imaju za posljedicu slabljenja kvaliteta i kvantiteta sajamski manifestacija u BiH. Sajam privrede Brčko Distrikta BiH napreduje iz godine u godinu, što ukazuje da imamo potencijale i organizacijske kvalitete. Ove godine osim prezentacija firmi, proizvoda i usluga iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i drugih država, osnovni cilj jeste promocija i razvoj preduzetništva, malih i srednjih preduzeća u regionu i razvoj regionalne saradnje, rekao je Vuković .

Privredna komora Brčko Distrikta BiH ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada, prilikom koje će potpisati više sporazuma sa komorama iz Hrvatske, Srbije i Slovenije sa ciljem bolje saradnje u ekonomskoj regiji u slivu rijeke Save.

Tako će tokom manifestacije biti upriličeno potpisivanje sporazuma o saradnji i partnerstvu s Privrednom komorom Kikinde, regionalnom Privrednom komorom Pančevo i područnom Privrednom komorom Doboj, te Gospodarskom komorom Županije posavske Orašje i Udruženjem obrtnika Slavonski Brod.

“Za razliku od prethodnih godina, kada je ova manifestacija održavana na prostoru bivše vojne kasarne, ove godine Sajam će biti organizovan u objektu kompanije “MasterWood Simić” koji raspolaže s 1.700 zatvorenog i 2.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora”, dodao je Vuković.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma u Brčkom je Vlada Federacije BiH, koja prvi put učestvuje i pruža podršku naporima privrednika ovog distrikta koji se trude sačuvati sajamsku tradiciju, a pokrovitelj je Vanjskotrgovinska komora BiH.

Sponzori Sajma su Hypo Alpe Adria Banka a.d. Banja Luka i Antunović d.o.o.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.