NavMenu

MIMS grupacija uvodi Oracle eBS softversko rješenje

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.04.2006. 14:19
Komentari
Podeli

Kompanija PING d.o.o. Sarajevo uspješno realizuje prvu fazu projekta implementacije integralnog informacionog sistema Oracle e-Business Suite u kompanije MIMS d.o.o, Merkur d.d. i Unioninvest Plastika d.d. U drugoj fazi ovog projekta Oracle e-Business Suite implementirati će se u kompanijama Sprind d.d, Dijamant d.o.o. i DC Konjic d.d.

Oracle e-Business Suite je kompleksni set poslovnih aplikacija svjetski poznate kompanije Oracle, koji objedinjuje praktično sve poslovne funkcije kompanije od finansija, preko logistike, nabavke, prodaje, te diskretne i procesne proizvodnje, pa sve do Business Intelligence. Ciljevi uvođenja Oracle e-Business Suite su odgovarajuća podrška poslovnim procesima, povećanje produktivnosti, smanjenje troškova i rizika poslovanja, brži odgovor na promjene na tržištu, efikasnije odlučivanje i povećanje profita.

Prema riječima Mirze Šišića, voditelja projekta implementacije Oracle aplikativnog softvera kompanije MIMS, prva faza projekta je u završnoj fazi u kojoj se postavljaju rješenja na nivou Grupacije. U skoroj budućnosti očekuje se prva praktična primjena ovog sistema koja uključuje finansijske module Oracle e-Business Suite i integraciju sa POS sistemima. Uvođenjem ovakvog informacionog sistema očekuje se kompletna uvezanost čitave Grupacije u zajednički sistem, bez obzira gdje se njeni organizacioni dijelovi nalazili.

Za više informacija kontaktirajte:

Alma Mušić

Marketing asistent

Tel: 033 262 650

Fax: 033 212 101

Mail: music_alma@ping.ba

Web: www.ping.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.