Izvor: | Petak, 28.04.2006.| 15:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rolling Stonesi definitivno 05. jula 2006. god. u Zagrebu

Sve je sređeno - Rolling Stonesi će 5. jula 2006. godine svirati na maksimirskom stadionu. Ulaznice su u prodaji od 3. maja, po cijenama od 393 i 493 kune.

Koncertna direkcija Zagreb, uz sponzorsku potporu VIP-a, American Expresa i Europapress holdinga, dovodi po treći put Rolling Stonese u glavni grad Hrvatske.

(Foto: b)


Maksimir će 5. jula 2006. godine vrata otvoriti u 16 sati. Svirka bi trebala trajati više od dva sata. Stonesi na ovoj turneji sviraju u prosjeku 22 pjesme, uglavnom provjerene stare hitove i tek poneku stvar s novog albuma A Bigger Bang.

(Foto: b)


Ulaznice nisu jeftine - 393 kune za tribine zapad i sjever gore te istok desno i stražnji dio terena; odnosno 493 kune za tribine zapad i sjever dolje te istok lijevo i prednji dio terena.


(Foto: b)

No, direktor KDZ-a Saša Britvić ne sumnja da će nešto preko 60 hiljada ulaznica, koliki je kapacitet stadiona u Maksimiru, biti rasprodano.

Stonese je tokom dosadašnjeg dijela turneje vidjelo preko četiri miliona ljudi. Nekoliko nastupa u Europi, naprimjer u Amsterdamu, Berlinu i Beču, već je potpuno rasprodano. Vjeruje se da će tako biti i u Zagrebu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.