NavMenu

(BiH) Centralna banka BiH uspostavila Jedinstveni registar transakcijskih računa

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 21.03.2005. 14:38
Komentari
Podeli
U organizaciji Centralne banke BiH (CB BiH) u Sarajevu održana je prezentacija treće faze uspostave Jedinstvenog registra transakcijskih računa u BiH koja će korisnicima omogućiti pristup podacima u Registru putem Interneta. Realizacijom kompletnog projekta koji je radio Projektni tim CB BiH, pod rukovodstvom viceguvernera Anke Musa, završena je uspostava Jedinstvenog registra transakcijskih računa. Prvom fazom, čija je realizacija počela 5. jula 2004. godine, Registar je bio dostupan za pravna lica radi kontrole u platnom prometu, a od novembra i za fizička lica. Zaključno sa 18. martom u Registru se nalazi oko 219.000 računa, od kojih je 171.000 aktivnih, 18.000 blokiranih i 30.000 ugašenih računa. Registar pruža informacije svim fizičkim i pravnim licima koji naplatu svojih potraživanja moraju tražiti prinudnim putem preko ovlaštenih institucija. Implementacija treće faze omogućiće korisnicima brzo i jednostavno pretraživanje Registra, što znači da će korisnici koji su do podataka iz Registra mogli doći isključivo pisanim zahtjevom, to moći raditi putem Interneta, odnosno, onlajn pretraživanjem Registra. Onlajn pretraživanje postaće dostupno od 4. aprila 2005. godine na veb stranici CB BiH www.cbbh.ba. 
Tagovi:
CB BiH
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.