NavMenu

Multiplex Ekran Zenica: "Avanture Tintina 3D" i "Otmica"

Izvor: eKapija Srijeda, 02.11.2011. 14:08
Komentari
Podeli

Nova filmska sedmica u Multiplexu Zenica donosi svjetsku premijeru akcijskog 3D spektakla Stevena Spielberga i Petera Jacksona Avanture Tintina 3D, za ljubitelje dobrog trilera dolazi "Otmica" sa Taylora Lautnerom, zvijezdom "Sumrak sage" u naslovnoj ulozi.

"Avanture Tintina 3D / The Adventures of Tintin" temeljen je na slavnom strip serijalu belgijskog autora Georgesa Remija, prati znatiželjnog novinara (Jamie Bell) i njegovog lojalnog psa Snowyja nakon što otkriju model broda s eksplozivnom tajnom. Privučeni u misterij star stotinama godina, Tintin se nađe kao meta Ivana Ivanovitcha Saharina (Daniel Craig), dijaboličnog negativca koji vjeruje da se upravo kod Tintina nalazi potreban podatak povezan s drevnim piratom Redom Rackhamom. Uz pomoć svog psića Čupka, svadljivog kapetana Haddocka (Andy Serkis) i nespretnih detektiva Thompsona & Thomsona (Simon Pegg i Nick Frost), Tintin će se zaputiti na putovanje oko svijeta, pokušavajući se u isto vrijeme oduprijeti neprijateljima i pronaći posljednje počivalište Jednoroga - slavne brodske olupine koja skriva neprocjenjivo blago... i drevnu kletvu.

Film je režirao Steven Spielberg (Jurski park, Indiana Jones), a producirao Peter Jackson (Gospodar prstenova, King Kong) koristeći do sada neviđene mogućnosti „motion capture“ 3D tehnike . U filmu su glasove posudili Jamie Bell (Billy Elliot), Andy Serkis (Gollum iz Gospodara prstenova), Daniel Craig (Casino Royale, Zrno utjehe), Simon Pegg (Zvjezdane staze), Toby Jones (Harry Potter), i mnogi drugi. Termini projekcija su svaki dan od 16:30, 18:30 i 20:30 sati.

"Otmica / Abduction". Multiplex Ekran 03. novembra donosi akcijski triler Otmica u kojoj mladi glumac Taylor Lautner tumači glavnu ulogu. Mnogim obožavateljima on je poznat po ulozi Jacoba Blacka u Sumrak sagi. Radnja filma Otmica prati lik Nathana Harpera koji, otkad pamti, ima nelagodan osjećaj da živi nečiji tuđi život. Kad na internet stranicama koje objavljuju nestale osobe ugleda svoju fotografiju iz djetinjstva, njegovi najcrnji snovi postaju stvarnost: shvati da njegovi roditelji zapravo nisu njegovi i da mu je život čista laž, pažljivo osmišljena tako da se sakrije nešto daleko misterioznije i opasnije no što je ikad mogao zamisliti.

Čim počne kao slagalicu sastavljati svoj istinski identitet, na njega se obruši tim ubojica i natjera ga u bijeg s jedinom osobom kojoj može vjerovati – susjedom Karen (Lily Collins). Termini projekcija su svaki dan od 19:30 i 21:30 sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.