Izvor: eKapija | Petak, 21.10.2011.| 15:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Aktiviran preduzetnički forum

(Foto: b)

Ono što u današnje vrijeme, pored svih barijera iz okruženja, dodatno otežava bavljenje biznisom i razvoj preduzetništva jeste nedostatak informacija, iskustva i znanja iz pojedinih oblasti poslovanja. Kako bi omogućio bolju komunikaciju i razmjenu znanja i iskustava između onih koji te informacije posjeduju i onih koji ne znaju na koji način da dođu do istih, Centar preduzetničkih inicijativa je na stranici svog sajta (www.cpirs.ba) aktivirao preduzetnički forum.

Ovaj forum je namijenjen svim postojećim i potencijalnim preduzetnicima koji traže odgovore na pitanja iz redovnog poslovanja ili žele iznijeti problem koji ih sputava u obavljanju poslovne djelatnosti, kao i svima onima koji svojim informacijama i iskustvima mogu doprinijeti podizanju i jačanju preduzetničkog duha, Struktura foruma prati strateške ciljeve udruženja, te je ovaj forum podijeljen na dva dijela, Jačanje unutrašnjih kapaciteta preduzetnika i Poslovno okruženje i situacija u sektoru MSP, u okviru kojih je otvoreno deset tema.

Za pitanja poput pravnih savjeta angažovano je nekoliko advokata, dok će preporuke za poslovne partnere davati sami preduzetnici koji su ranije sa tim partnerima ostvarivali poslovnu saradnju.

Takođe, ideja Centra preduzetničkih inicijativa je da putem ovog foruma pokrene privatno-javni dijalog i da upravo preduzetnici budu ti koji će predlagati nove teme o kojima žele raspravljati, iznositi probleme na koje nailaze u obavljanju svojih djelatnosti i davati inicijative na osnovu kojih bi CPI planirao svoje buduće aktivnosti.

"Ukoliko želimo jačati svoje preduzeće i podsticati promjene u okruženju koje će dovesti do stvaranja pozitivne preduzetničke klime moramo izdvojiti vrijeme i pokazati spremnost da se aktivno uključimo u pokretanje ovog dijaloga", poručio je Aleksandar Dodik, predsjednik UO Centra preduzetničkih inicijativa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.